Rammstein vaikeuksissa – laulaja Till Lindemann syytettynä raiskauksista


Rammsteinin laulaja Till Lindemannista uusia syytöksiä seksuaalisesta väkivallasta

Rammsteinin keulahahmo Till Lindemann on joutunut kohun keskelle, kun useat naiset ovat syyttäneet häntä seksuaalisesta väkivallasta. Syytökset liittyvät niin sanottuun nollariviin, joka on erityinen alue konserttien lavan ja yleisön välissä, jonne valitut fanit pääsevät seuraamaan esitystä ja juhlimaan tähtien kanssa ennen tai jälkeen keikan.

Nollarivi on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Ja kuka ei haluaisi päästä lähelle suosikkibändiään! Popmusiikin historiassa naisia, jotka harrastivat yhden yön suhteita rokkitähtien kanssa, kutsuttiin ”groupieiksi” – termi, joka on nyt vanhentunut. Mutta tietysti on edelleen naisia, jotka nauttivat intiimistä kanssakäymisestä julkkisten kanssa, eikä siinä ole mitään ongelmaa, jos se pysyy molemminpuolisena suostumuksena ja kaikki pysyvät vahingoittumattomina.

Mutta jotain on pahasti pielessä niissä tarinoissa, joita yhä useammat naiset – jotkut heistä todistaen valalla – kertovat kohtaamisistaan Rammsteinin Till Lindemannin kanssa. Heidän tarinansa paljastavat systemaattista vallan väärinkäyttöä, häikäilemätöntä hyväksikäyttöä jo valmiiksi vaikeasta suhteesta tähden ja fanien välillä, joka on yleensä yksipuolinen. Uskaltaisiko nainen pyytää tähteä lopettamaan, jos asiat menevät liian pitkälle? Lopettaisiko tähti edes, jos häneltä pyydettäisiin?

Tabujen rikkominen ei kuulu takahuoneeseen!

Rammstein on ollut provokatiivinen alusta lähtien. Tabujen rikkominen on heidän tavaramerkkinsä. Teoksissaan Rammstein – Lindemannin johdolla – esittää itsensä ultrapahoiksi tyypeiksi, mutta oletettiin aina, että he ovat todellisuudessa mukavia ihmisiä. Yhdessä runoistaan Lindemann on fantasioinut seksistä nukkuvien tai tajuttomien naisten kanssa. Sekin oli aina tulkittu kirjallisuudeksi.

Mutta rikotaanko tabuja takahuoneessa? Onko Lindemann ainoa syyllinen? Onko bändi ummistanut silmänsä? Mitä Rammsteinin kosmoksessa tapahtuu tällä hetkellä? Miksi Rammstein ei reagoi syytöksiin?

Instagramissa he ovat postanneet tavalliseen tapaan kuvia kiertueeltaan ja keikoiltaan, mutta bändi on postannut vain yhden twiitin reaktiona syytöksiin, 28. toukokuuta: ”Mitä tulee internetissä kiertäviin syytöksiin Vilnassa, voimme sulkea pois mahdollisuuden, että väitetty tapahtui meidän ympäristössämme”, he totesivat. ”Emme ole tietoisia mistään virallisista tutkimuksista tässä asiassa.”

Monille faneille se ei riitä, ja he miettivät, voivatko he edelleen pitää bändistä. Jotkut heistä yrittävät jo päästä eroon lipuistaan nykyiselle kiertueelle. Monissa kommenteissa Rammsteinin postausten alla sosiaalisissa verkostoissa fanit pyytävät bändiltä lausuntoa.

Mitä sinä ajattelet Rammsteinista ja Till Lindemannista?

Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä. Oletko pettynyt bändiin? Aiotko mennä heidän keikalleen? Uskotko syytöksiin vai pidätkö niitä perättöminä? Olemme kiinnostuneita kuulemaan sinulta!

Ja jos haluat lukea lisää Rammsteinista ja muista mvlehti-aiheista, tilaa uutiskirjeemme ja seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä. Näin et jää paitsi mistään kuumimmista uutisista! 🔥

Lähde: DW


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *