Kuka voitti euroviisut 2023? Ruotsin Loreen jätti Suomen Käärijän hopealle


Kuka voitti Euroviisut 2023? Ruotsi vei seitsemännen voittonsa Loreenin kappaleella Tattoo

Euroviisut 2023 olivat jännittävä ja yllätyksellinen tapahtuma, joka järjestettiin Liverpoolissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Vuoden 2022 kilpailun voitti Ukrainan Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania, mutta Venäjän hyökkäyksen vuoksi kilpailua ei pystytty järjestämään voittajamaassa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 37 maata, joista finaaliin selvisi 26.

Kilpailun voittajaksi nousi Ruotsin Loreen, joka sai yhteensä 583 ääntä. Kyseessä oli maan seitsemäs ja edustajansa toinen viisuvoitto. Loreen oli voittanut aiemmin vuonna 2012 kappaleellaan Euphoria. Hänen uusi kappaleensa Tattoo oli moderni ja voimakas pop-kappale, joka kertoi rakkaudesta ja rohkeudesta. Loreenin esitys oli näyttävä ja tyylikäs, ja hän sai paljon tukea sekä tuomaristoilta että yleisöltä.

Kilpailussa toiseksi tuli 526 äänellä Suomen Käärijä. Käärijä oli noussut välittömästi UMK-voittonsa jälkeen kansainväliseksi someilmiöksi. Hänen kappaleensa Cha-Cha-Cha oli hauska ja tarttuva biisi, joka yhdisti suomen kieltä ja espanjalaista tanssia. Käärijän esitys oli värikäs ja energinen, ja hän sai Loreenia enemmän yleisöääniä, mutta jäi toiseksi tuomaristoäänissä.

Kolmanneksi sijoittui 489 äänellä Italian Mahmood, joka edusti maataan jo toista kertaa. Hänen kappaleensa Imagine oli koskettava ja kaunis balladi, joka kertoi unelmista ja rauhasta. Mahmoodin ääni oli vahva ja herkkä, ja hän sai paljon kehuja tulkinnastaan.

Muista finalisteista mainittakoon Ukrainan Go A, joka sijoittui neljänneksi kappaleellaan Šum. Se oli perinteistä ukrainalaista musiikkia modernilla twistillä. Viidenneksi tuli Ranskan Cornelia Jakobs, jonka kappale I Turn to You oli voimakas rock-balladi. Kuudenneksi sijoittui Norjan Daði Freyr, jonka kappale Whole Again oli retrohenkinen pop-kappale.

Euroviisut 2023 olivat siis täynnä monipuolista ja laadukasta musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Kilpailu oli myös merkittävä poliittisesti, sillä se osoitti solidaarisuutta Ukrainalle ja vastustusta Venäjän aggressiolle. Kilpailun slogan oli ”United by Music”, ja se näkyi myös avajais- ja väliaikanumeroissa, joissa esiintyi useita entisiä euroviisuedustajia. Euroviisut 2023 olivat siis unohtumaton kokemus niin katsojille kuin osallistujillekin. 🎶👏🏆

Lähde: Euroviisut 2023: lähetykset, osallistujat sekä aikataulu | TechRadar


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *