Ylöjärven palvelujen epätasainen jakautuminen herättää kritiikkiä – Kaupunginvaltuutettu vaatii muutosta


Introduction: Ylöjärven kaupungin slogan “Ylöjärvellä kaikki on lähellä” ei pidä paikkaansa, väittää kaupunginvaltuutettu Jukka Kivimäki mielipidekirjoituksessaan. Hän kertoo, että eri alueiden asukkaat joutuvat kärsimään palvelujen epätasaisesta sijainnista ja resurssien jakamisesta.

  • Kivimäki esittää useita esimerkkejä siitä, miten kaupungin keskustan ulkopuolella asuvat ihmiset jäävät paitsi peruspalveluista, kuten terveydenhuollosta, kirjastosta, uimahallista ja kulttuurista. Hän sanoo, että näiden palvelujen saaminen edellyttää pitkiä ja hankalia matkoja, jotka vievät aikaa ja rahaa.
  • Kivimäki arvostelee kaupungin johtoa siitä, että se ei ota huomioon alueiden erilaisia tarpeita ja toiveita palvelujen kehittämisessä. Hän sanoo, että kaupunki suosii keskustaa ja sen läheisiä alueita, jotka saavat enemmän investointeja ja huomiota kuin muut alueet. Hän pitää tätä epäreiluna ja epäoikeudenmukaisena.
  • Kivimäki vaatii, että kaupunki ryhtyy toimiin palvelujen tasapuolisemman jakautumisen ja saavutettavuuden parantamiseksi. Hän ehdottaa, että kaupunki tekee kyselyn asukkaiden mielipiteistä ja tarpeista, sekä laatii alueellisen palvelusuunnitelman, joka ottaa huomioon eri alueiden vahvuudet ja heikkoudet.

Kivimäki toivoo, että hänen kirjoituksensa herättää keskustelua ja kannustaa päättäjiä kuuntelemaan asukkaita. Hän sanoo, että Ylöjärven slogan pitäisi olla totta eikä vain mainoslause.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *