Venäjän hyökkäys Ukrainaan on surmannut tai vammauttanut puoli miljoonaa sotilasta


Ukrainan sota on vaatinut valtavan verisen hinnan

Ukrainan sodassa on kuollut tai haavoittunut viime vuoden helmikuun jälkeen jopa lähes puoli miljoonaa eli 500 000 venäläis- ja ukrainalaissotilasta. Tämä käy ilmi Yhdysvaltain tiedusteluyhteisön raportista, joka perustuu satelliittikuvien, tiedustelutietojen ja avoimien lähteiden analyysiin.

Raportin mukaan Venäjän joukot ovat kärsineet suurimmat tappiot, sillä niiden sotilaat ovat olleet enemmän alttiina Ukrainan vastahyökkäyksille ja ilmapommituksille. Venäjän armeijan kuolleiden ja haavoittuneiden määräksi arvioidaan noin 300 000. Raportti huomauttaa, että Venäjä on pyrkinyt salaamaan tappionsa ja evakuoimaan ruumiita salaa.

Ukrainan joukot ovat puolestaan menettäneet noin 200 000 sotilasta taisteluissa, joissa ne ovat joutuneet puolustautumaan Venäjän ylivoimaista hyökkäystä vastaan. Ukraina on julkaissut virallisia tappiolukujaan, mutta raportti epäilee niiden olevan alakanttiin. Raportti kiittää Ukrainaa rohkeudesta ja päättäväisyydestä puolustaa omaa maataan.

Raportti varoittaa, että Ukrainan sota on humanitaarinen katastrofi, joka uhkaa koko Euroopan turvallisuutta ja vakautta. Raportti kehottaa kansainvälistä yhteisöä painostamaan Venäjää lopettamaan hyökkäyksensä ja noudattamaan Minskin rauhansopimusta. Raportti myös vaatii lisää tukea ja apua Ukrainalle sen selviytymiseksi sodasta.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *