Jyväskylässä suojatiellä kuollut jalankulkija oli täysi-ikäinen mies – poliisi epäilee autoilijaa törkeästä kuolemantuottamuksesta


Jalankulkija kuoli suojatieturmassa Jyväskylässä

Jyväskylän keskustassa tapahtui perjantaina aamulla vakava liikenneonnettomuus, jossa auto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä. Jalankulkija menehtyi vammoihinsa sairaalassa. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä ja pyytää silminnäkijöitä ilmoittautumaan.

Onnettomuuspaikka oli vilkas risteys

Onnettomuus tapahtui noin kello 9.30 Yrjönkadun ja Puistokadun risteyksessä, joka on yksi Jyväskylän vilkkaimmista liikennevalo-ohjatuista risteyksistä. Risteyksessä kulkee sekä autoja että busseja, ja siinä on myös useita suojateitä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Poliisin mukaan onnettomuudessa osallisena ollut auto oli kääntymässä vasemmalle Yrjönkadulta Puistokadulle, kun se törmäsi suojatiellä kulkeneeseen jalankulkijaan. Jalankulkija oli täysi-ikäinen mies, jonka henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa.

Jalankulkija kuoli sairaalassa

Jalankulkija loukkaantui tilanteessa vakavasti ja hänet kuljetettiin sairaala Novaan. Sairaalassa jalankulkija kuoli vammoihinsa, kertoo Jyväskylän poliisilaitoksen ylikomisario Matti Puputti.

Autoa ajanut henkilö ei loukkaantunut onnettomuudessa. Häntä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi kaipaa silminnäkijöitä

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä ja sen, miten autoilija ja jalankulkija ovat noudattaneet liikennesääntöjä ja liikennevaloja. Poliisi pyytääkin kaikkia onnettomuuden nähneitä tai siitä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä Jyväskylän poliisiin.

Poliisiin voi soittaa numeroon 0295 414 600 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen keski-suomi.tutkinta.lansi@poliisi.fi.

Onnettomuus herätti keskustelua liikenneturvallisuudesta

Onnettomuus on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja paikallisissa lehdissä. Monet ovat ilmaisseet surunsa ja osanottonsa uhrin omaisille ja läheisille. Toiset ovat kritisoineet risteyksen liikennejärjestelyjä ja vaatineet niiden parantamista.

Jotkut ovat myös muistuttaneet, että suojatie ei ole turvatie, vaan sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden pitää olla tarkkana ja noudattaa varovaisuutta liikenteessä. 🚗🚶‍♂️🚦