Venäjä vahvistaa: Prigozhin ja Utkin kuolivat lentoturmassa – dna-tutkimus paljasti kuolleiden henkilöllisyydet


Venäjän viranomaiset ovat vahvistaneet, että Wagner-palkkasotilasyhtiön johtaja Jevgeni Prigozhin ja hänen apulaisensa Dmitri Utkin saivat surmansa keskiviikkona sattuneessa lentoturmassa. Viranomaiset kertoivat, että dna-tutkimus on osoittanut, että kuolleiden henkilöllisyydet vastaavat lentoluettelossa olevia nimiä.

Lentoturma tapahtui, kun yksityiskone, jossa Prigozhin ja Utkin olivat matkustajina, syöksyi maahan lähellä Moskovaa. Koneessa oli yhteensä 12 ihmistä, joista kukaan ei selvinnyt hengissä. Turman syy on edelleen epäselvä, mutta tutkinnassa on otettu huomioon mahdollisuus, että kyseessä oli sabotaasi tai isku.

Prigozhin ja Utkin olivat tunnettuja Venäjän presidentti Vladimir Putinin läheisinä liittolaisina ja Wagner-yhtiön perustajina. Wagner on yksityinen sotilasorganisaatio, joka on osallistunut useisiin konflikteihin Venäjän etujen mukaisesti, kuten Ukrainassa, Syyriassa ja Libyassa. Wagneria on myös syytetty ihmisoikeusloukkauksista ja sotarikoksista.

Prigozhinin ja Utkinin kuolema on isku Venäjän ulkopoliittisille pyrkimyksille ja Wagner-yhtiön toiminnalle. Heidän seuraajansa ei ole vielä tiedossa, eikä ole selvää, miten heidän poismenonsa vaikuttaa Venäjän suhteisiin muihin maihin ja alueisiin, joissa Wagner on ollut aktiivinen.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *