Ukraina iski Venäjän ilmatorjuntajärjestelmään Krimillä – Video näyttää valtavan räjähdyksen


Ukraina jatkaa iskuja Venäjän kohteisiin

Ukraina on viime päivinä tehnyt useita drone-iskuja Venäjän sotilas- ja siviilikohteisiin, mukaan lukien Moskovan keskusta ja Krimin niemimaa. Ukraina sanoo toimivansa puolustuksellisesti ja kansainvälisen oikeuden puitteissa, kun taas Venäjä syyttää Ukrainaa provokaatioista ja sotarikoksista.

Länsimaat tukevat Ukrainaa, mutta varovat eskalaatiota

Ukrainan liittolaiset länsimaissa ovat ilmaisseet tukensa maan oikeudelle puolustaa itseään Venäjän hyökkäykseltä, mutta ovat myös kehottaneet molempia osapuolia välttämään tilanteen kärjistymistä. Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken sanoi, että Yhdysvallat ei rohkaise Ukrainaa tekemään hyökkääviä toimia Venäjää vastaan, mutta on valmis tarjoamaan lisää sotilaallista apua ja pakotteita, jos Venäjä jatkaa aggressiotaan. Saksan liittokansleri Angela Merkel puolestaan korosti, että Ukraina toimii kansainvälisen oikeuden puitteissa ja että Venäjän tulee kunnioittaa Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

Venäjä uhkaa vastatoimilla ja vetoaa YK:hon

Venäjän presidentti Vladimir Putin on varoittanut, että Venäjä voi käyttää kaikkia käytettävissään olevia keinoja torjuakseen Ukrainan iskuja ja suojellakseen omaa turvallisuuttaan. Hän on myös vedonnut YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se tuomitsisi Ukrainan toimet ja vaatisi niiden lopettamista. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on sanonut, että Ukraina yrittää sabotoida rauhanprosessia ja että Venäjällä on oikeus puolustaa itseään ja sen kansalaisia Ukrainassa.