Poker Run -veneilijät syytteessä lapsen kuolemasta Hangossa – näin he selittävät kauhukolaria


Hangon veneturmassa kuoli 12-vuotias tyttö – oikeudenkäynti alkoi tänään

Hangon Poker Run -venetapahtumassa elokuussa 2020 sattui traaginen onnettomuus, jossa kouluikäinen lapsi kuoli ja hänen isänsä loukkaantui, kun nopeusvene ajoi heidän päälleen. Kuusi henkilöä on syytteessä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. He ovat tapahtuman järjestäjiä tai veneen kuljettajia.

Oikeudenkäynti alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan syytetyt ovat laiminlyöneet turvallisuusvelvoitteensa ja aiheuttaneet vaaraa muille vesilläliikkujille. Syyttäjän mukaan nopeusvene oli ylinopeudessa, väärällä reitillä, ja liian lähellä yleisöveneitä. Syyttäjän mukaan veneen kuljettaja menetti hallinnan veneestään ja törmäsi uhrin veneeseen.

Syytetyt kiistävät syytteet ja vastuun onnettomuudesta. Heidän mukaansa tapahtuma oli hyvin järjestetty ja turvallisuusohjeet olivat selkeät. Heidän mukaansa nopeusvene oli sääntöjen mukaisella reitillä ja sopivalla etäisyydellä muista veneistä. Heidän mukaansa veneen kuljettaja ei menettänyt hallintaa veneestään, vaan väisti toista venettä, joka oli tullut hänen eteensä.

Oikeudenkäynti jatkuu huomenna todistajien kuulemisella. Onnettomuuden uhri oli perheensä ainoa lapsi. Hänen isänsä on edelleen sairaalahoidossa vakavien vammojen vuoksi. 😢