Timo Hirvonen jääkiekko: Espoolainen legenda on kuollut – näin häntä muistetaan


Espoolainen kiekkolegenda Timo Hirvonen on poissa – näin muistetaan yli 600 liigaottelua pelannutta hyökkääjää

**Espoolainen kiekkolegenda Timo Hirvonen** on kuollut 49-vuotiaana. Hirvonen menehtyi kesäkuussa todetun syövän leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin, kertoi Turun Palloseura (TPS) verkkosivuillaan. Hirvonen toimi vuodesta 2018 lähtien Turun seudun Urheiluakatemian kiekkolehtorina.

Hirvonen oli espoolaisen jääkiekon vaatimaton sankari, joka pelasi yli 600 ottelua SM-liigassa ja oli mukana nostamassa Kiekko-Espoota liigaan kaudella 1992–93. Hän edusti urallaan myös SaiPaa ja TPS:ää, mutta tunnettiin parhaiten Bluesin pitkäaikaisena pelaajana ja kapteenina.

Hirvosen pelityyli oli työteliäs, rehti ja joukkuehenkinen. Hän oli luotettava kahden suunnan pelaaja, joka pystyi myös ratkaisemaan pelejä maaleillaan. Hän teki liigaurallaan yhteensä 131 maalia ja antoi 171 maaliin johtanutta syöttöä. Hän voitti SM-hopeaa TPS:n riveissä vuonna 2004.

Timo Hirvosen paita jäädytettiin Espoossa

Hirvosen merkitys espoolaiselle jääkiekolle oli niin suuri, että hänen pelinumeronsa 24 jäädytettiin Espoo Metro Areenan kattoon vuonna 2010. Hän oli ensimmäinen espoolainen pelaaja, jolle tehtiin tämä kunnianosoitus. Hänen paidassaan lukee ”Hire”, joka oli hänen lempinimensä.

Hirvosen paidan jäädyttämistilaisuus oli koskettava hetki, jossa hän kiitti perhettään, joukkuetovereitaan, valmentajiaan ja fanejaan. Hän sanoi olevansa ylpeä siitä, että sai pelata espoolaisessa seurassa niin pitkään ja olla osa sen historiaa.

Hirvosen paita roikkuu nyt hallin katossa Jere Lehtisen paidan vieressä. Lehtinen oli toinen espoolainen kiekkolegenda, jonka paita nostettiin kattoon vuonna 2014. Lehtinen ja Hirvonen olivat hyviä ystäviä ja pelasivat yhdessä niin Kiekko-Espoossa, Bluesissa kuin maajoukkueessakin.

Timo Hirvonen sai paljon kiitosta ja surunvalitteluja

Hirvosen kuolema on herättänyt paljon surua ja osanottoja suomalaisessa jääkiekkoyhteisössä. Monet entiset pelikaverit, valmentajat, seurat ja fanit ovat muistaneet häntä sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä.

Esimerkiksi Lehtinen sanoi Ilta-Sanomille, että Hirvonen oli hieno ihminen ja pelaaja, jonka kanssa hän jakoi monta iloista ja surullista hetkeä. Hän sanoi, että Hirvonen oli aina positiivinen ja auttavainen, ja että hän jää kaipaamaan häntä.

Myös Bluesin entinen päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi Iltalehdelle, että Hirvonen oli erittäin arvostettu ja pidetty pelaaja, joka oli aina valmis tekemään töitä joukkueen eteen. Hän sanoi, että Hirvonen oli esimerkillinen kapteeni ja johtaja, joka osasi motivoida muita.

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen sanoi seuran verkkosivuilla, että Hirvonen oli tärkeä osa seuran organisaatiota ja että hän teki arvokasta työtä nuorten pelaajien kehittämisessä. Hän sanoi, että Hirvonen oli rakastettu persoona, joka jätti lähtemättömän jäljen kaikkiin, jotka hänet tunsivat.

Timo Hirvonen oli espoolaisen jääkiekon legenda

**Timo Hirvonen** oli espoolaisen jääkiekon legenda, joka pelasi yli 600 liigaottelua ja oli mukana nostamassa Kiekko-Espoota liigaan. Hän edusti urallaan myös SaiPaa ja TPS:ää, mutta tunnettiin parhaiten Bluesin pitkäaikaisena pelaajana ja kapteenina. Hän oli työteliäs, rehti ja joukkuehenkinen pelaaja, joka pystyi myös ratkaisemaan pelejä maaleillaan. Hän voitti SM-hopeaa TPS:n riveissä vuonna 2004.

Hirvosen pelinumero 24 jäädytettiin Espoo Metro Areenan kattoon vuonna 2010. Hän oli ensimmäinen espoolainen pelaaja, jolle tehtiin tämä kunnianosoitus. Hänen paidassaan lukee ”Hire”, joka oli hänen lempinimensä. Hänen paita roikkuu nyt hallin katossa Jere Lehtisen paidan vieressä. Lehtinen ja Hirvonen olivat hyviä ystäviä ja pelasivat yhdessä niin Kiekko-Espoossa, Bluesissa kuin maajoukkueessakin.

Hirvonen kuoli 49-vuotiaana kesäkuussa todetun syövän leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Hän toimi vuodesta 2018 lähtien Turun seudun Urheiluakatemian kiekkolehtorina. Hänen kuolemansa on herättänyt paljon surua ja osanottoja suomalaisessa jääkiekkoyhteisössä. Monet entiset pelikaverit, valmentajat, seurat ja fanit ovat muistaneet häntä sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä.

Timo Hirvonen oli hieno ihminen ja pelaaja, jonka muisto elää ikuisesti espoolaisessa jääkiekossa. Häntä ei unohdeta koskaan. 😢🏒❤️


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *