TikTok-kananmuna: Uusi trendi, joka saa vanhemmat satuttamaan lapsiaan ja kuvaamaan heidän itkuaan


Uusi TikTok-trendi: vanhemmat satuttavat lastaan ja kuvaavat lapsen itkua

TikTok on sosiaalisen median alusta, jossa käyttäjät voivat jakaa lyhyitä videoita erilaisista aiheista. Viime aikoina TikTokissa on noussut esiin uusi trendi, joka on herättänyt huolta ja kritiikkiä. Trendi on nimeltään “egg crack challenge” eli “kananmunan rikkomishaaste”, ja se sisältää seuraavat vaiheet:

  • Vanhemmat kutsuvat lapsensa avuksi leipomaan tai valmistamaan kananmunia.
  • Vanhemmat pyytävät lasta pitämään kananmunaa kädessään ja näyttämään sitä kameraan.
  • Vanhemmat yllättävät lapsen rikkomalla kananmunan lapsen pään päällä.
  • Vanhemmat kuvaavat lapsen reaktion, joka voi olla hämmennys, pelko, viha tai suru.

Tämä trendi on saanut miljoonia katselukertoja ja seuraajia TikTokissa, mutta se on myös aiheuttanut paljon vastustusta ja närkästystä. Monet ovat pitäneet trendiä julmana, epäkunnioittavana ja vaarallisena lapsille. Heidän mukaansa trendi voi vahingoittaa lapsen fyysistä ja henkistä hyvinvointia sekä luottamusta vanhempiin. Lisäksi trendi voi altistaa lapset allergisille reaktioille, infektioille tai silmävammoille.

Asiantuntijat ovat varoittaneet vanhempia osallistumasta tähän trendiin ja kehottaneet heitä pohtimaan lapsen etua ja turvallisuutta. He ovat myös muistuttaneet, että lapset eivät ole leluja tai rekvisiittaa, vaan tuntevia ja arvokkaita ihmisiä. He ovat ehdottaneet, että vanhemmat voisivat sen sijaan tehdä jotain hauskaa ja rakentavaa yhdessä lastensa kanssa, kuten pelata pelejä, lukea kirjoja tai käydä luonnossa.

TikTokin edustajat ovat ilmoittaneet, että he seuraavat tilannetta ja poistavat sopimattomia videoita alustaltaan. He ovat myös korostaneet, että he kannustavat käyttäjiään olemaan luovia ja positiivisia, mutta myös vastuullisia ja kunnioittavia muita kohtaan. He ovat lisänneet, että heillä on käytössään erilaisia työkaluja ja ohjeita, joilla he pyrkivät suojelemaan alaikäisiä käyttäjiään haitalliselta sisällöltä.