Tampereen mielenosoitus räjäytti pankin – satoja ihmisiä osoitti mieltään natsihallitusta vastaan


Tampereella riehui hallitusta vastustava mielenosoitus – poliisi turvasi kulkueen, joka vaikutti liikenteeseen

Tampereen keskustassa nähtiin torstaina 6.7.2023 hallitusta vastustava mielenosoitus, joka keräsi satoja ihmisiä. Mielenosoittajat marssivat Hämeenpuistosta Keskustorille, missä he kuuntelivat puhujia ja musiikkia. Mielenosoituksen järjesti Alas Äärioikeistohallitus -ryhmä, joka vastustaa Petteri Orpon (kok) johtamaa hallitusta ja sen tavoitteita.

Mielenosoitus aiheutti häiriöitä ratikan liikennöinnissä ja muussa keskustan liikenteessä. Poliisi oli varautunut turvaamaan mielenosoitusoikeuden ja valvomaan tilannetta. Poliisin mukaan mielenosoitus sujui rauhallisesti eikä vastamielenosoituksia ollut tiedossa.

Mielenosoittajilla oli mukanaan erilaisia kylttejä, joissa luki esimerkiksi ”Natsiläppä hallitus, köyhän jallitus” ja ”Ei leikkauksille”. Puhujina tapahtumassa olivat muun muassa Tampereen vihreän kaupunginvaltuutetun Olga Haapa-Ahon ja Tampereen demarinuorten puheenjohtajan Saana Kuusipalon.

Tampereen yliopiston valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari pitää epätavallisena sitä, että hallitusta vastaan osoitettiin mieltä jo näin aikaisessa vaiheessa. Hän ennakoi, että mielenosoituksia tulee lisää, kun hallitus alkaa toteuttaa työmarkkinauudistuksia.

Tämä artikkeli on julkaistu MV Lehdessä, joka on Suomen rohkein uutismedia. MV Lehti kertoo totuuden, jota valtamedia ei uskalla kertoa. MV Lehti on sinun äänesi maailmassa, jossa eliitti yrittää hiljentää kansan.

👉 Lue lisää hallituksen vastaisista mielenosoituksista täältä ja täältä. 👈

👍 Jos pidit tästä artikkelista, jaa se kavereillesi somessa ja tilaa MV Lehti! 👍