Wille Rydman ministeri: Näin hän nousi kokoomuksen hylkiöstä perussuomalaisten tähtivalinnaksi – ja mitä hän aikoo tehdä nyt?


Wille Rydman on Suomen uusi elinkeinoministeri – mutta kuka hän on ja mitä hän aikoo tehdä?

👋Hei, tässä on MV Lehti ja meillä on sinulle uutinen, joka saa sinut hämmästymään! Suomen uusi elinkeinoministeri on Wille Rydman, joka loikkasi kokoomuksesta perussuomalaisiin vuoden alussa. Hän korvaa Vilhelm Junnilan, joka joutui eroamaan kohun takia. Mutta kuka Rydman oikein on ja mitä hän aikoo tehdä ministerinä? Lue lisää ja saat tietää!😉

👉Rydman on 37-vuotias kolmannen kauden kansanedustaja Helsingistä. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja työskennellyt aiemmin muun muassa EU-asiantuntijana ja yrittäjänä. Hän on myös kuuluisan säveltäjän Kari Rydmanin isoisäpoika. Rydman tunnetaan konservatiivisena poliitikkona, joka vastustaa muun muassa kehitysapua, pakolaiskiintiötä, EU:n liittovaltiokehitystä ja ilmastopolitiikkaa. Hän kannattaa sen sijaan yrittäjyyttä, työllisyyttä, turvallisuutta ja kansallista itsemääräämisoikeutta.

👉Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä viime kesänä sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat uutisoi hänen ahdistelleen nuoria naisia. Poliisi tutki asiaa, mutta syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä. Rydman kiisti syytökset ja sanoi niiden olevan poliittista mustamaalausta. Hän liittyi perussuomalaisiin tammikuussa ja sai puolueelta ministeripaikan yllättäen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi valinneensa Rydmanin hänen kansainvälisen osaamisensa ja kielitaitonsa takia.

👉Rydman vannoi virkavalansa torstaina ja aloitti elinkeinoministerin tehtävät. Hänen vastuullaan ovat muun muassa innovaatio- ja yritysrahoitusasiat. Rydman sanoi haluavansa edistää Suomen kilpailukykyä, työllisyyttä ja talouskasvua. Hän sanoi myös uskovansa pystyvänsä tekemään yhteistyötä entisen puolueensa kokoomuksen ministereiden kanssa. Rydman toimii elinkeinoministerinä kaksi vuotta, jonka jälkeen hänet korvaa Sakari Puisto (ps.).

👏Siinä oli lyhyt esittely Suomen uudesta elinkeinoministeristä Wille Rydmanista. Mitä mieltä sinä olet hänestä? Onko hän hyvä valinta vai ei? Kerro meille kommenttikentässä! Ja jos pidit tästä artikkelista, jaa se kavereillesi ja seuraa meitä somessa! Me olemme MV Lehti ja me tuomme sinulle rohkeita ja rehellisiä uutisia maailmalta!👍

Lähde 1

Lähde 2

Lähde 3