Tampereella tapahtui viime vuonna yli 250 liikenneonnettomuutta – nämä ovat kaupungin vaarallisimmat risteykset


Tampereella sattui viime vuonna 256 liikenneonnettomuutta, joissa loukkaantui 287 ihmistä. Yksi ihminen kuoli liikenteessä. Tilastokeskuksen mukaan Tampereella oli viime vuonna 19 vaarallista risteystä, joissa tapahtui vähintään kolme onnettomuutta.

Tampereen vaarallisin risteys oli Teiskontien ja Heikkilänkadun liittymä, jossa tapahtui 12 onnettomuutta. Toiseksi vaarallisin oli Kalevan puistotien ja Sammonkadun risteys, jossa tapahtui 11 onnettomuutta. Kolmanneksi vaarallisin oli Hämeenkadun ja Rautatienkadun risteys, jossa tapahtui 10 onnettomuutta.

Tampereen poliisi kertoo, että useimmat risteyskolareista johtuvat huolimattomuudesta tai väärin arvioidusta tilanteesta. Poliisi muistuttaa kuljettajia noudattamaan liikennesääntöjä ja varovaisuutta risteyksissä. Poliisi myös valvoo risteysalueita ja puuttuu rikkomuksiin.

Tampereen kaupunki on pyrkinyt parantamaan liikenneturvallisuutta risteyksissä muun muassa uusimalla liikennevaloja, lisäämällä opasteita ja hidasteita ja rakentamalla eritasoliittymiä. Kaupunki seuraa onnettomuustilastoja ja tekee tarvittaessa muutoksia risteysten suunnitteluun.