Sinéad O’Connorin kuolema: laulaja jätti jäähyväisviestin itsemurhan tehneelle pojalleen


Sinéad O’Connorin sydäntäsärkevä kaipaus: laulaja julkaisi koskettavia viestejä edesmenneelle pojalleen

Sinéad O’Connor oli yksi 1990-luvun tunnetuimmista ja kiistellyimmistä laulajista. Hänen versio Prince’n kappaleesta Nothing Compares 2 U nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi, ja hänen rohkea aktivisminsa herätti huomiota ja kritiikkiä. Mutta mitä tapahtui laulajalle, joka ilmoitti eläköityvänsä musiikista vain muutama kuukausi sitten?

Tämä artikkeli kertoo Sinéad O’Connorin traagisesta elämästä, jota varjosti lapsuuden hyväksikäyttö, mielenterveysongelmat, uskonnon vaihto ja perheen menetys. Erityisesti se keskittyy hänen viimeisiin somepäivityksiinsä, joissa hän ikävöi vuonna 2020 itsemurhan tehnyttä poikaansa Jakeia.

Laulaja Sinead O’Connor on kuollut

26. heinäkuuta 2023 maailma sai järkyttävän uutisen: Sinéad O’Connor oli kuollut 56-vuotiaana. Hänen perheensä vahvisti tiedon lyhyessä tiedotteessa, mutta ei paljastanut kuolinsyytä. Monet fanit ja kollegat ilmaisivat surunsa ja kunnioituksensa sosiaalisessa mediassa, muistellen hänen ainutlaatuista lahjakkuuttaan ja rohkeuttaan.

O’Connor oli tunnettu paitsi musiikistaan, myös siitä, että hän ei pelännyt ottaa kantaa epäoikeudenmukaisuuteen ja väkivaltaan. Hän protestoi katolisen kirkon pedofiliaa repimällä paavin kuvan televisiossa vuonna 1992, mikä aiheutti valtavan skandaalin ja boikotin. Hän tuki IRA:n rauhanprosessia, vaati Irlannin aborttilakien muuttamista ja puhui avoimesti mielenterveydestään.

O’Connor oli myös uskonnollinen etsijä, joka vaihtoi uskontoa useita kertoja. Hänestä tuli katolinen pappi vuonna 1999, mutta erosi kirkosta vuonna 2011. Hän kääntyi islamiin vuonna 2018 ja otti nimekseen Shuhada Sadaqat.

Sinéad O’Connorin vaikea lapsuus ja nuoruus

Sinéad O’Connor syntyi Dublinissa vuonna 1966. Hänen lapsuutensa oli täynnä väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Hänen isänsä oli alkoholisti, joka pahoinpiteli häntä ja hänen äitiään säännöllisesti. Hänen äitinsä oli narsisti, joka kidutti häntä fyysisesti ja henkisesti.

O’Connor pakeni kotoaan 14-vuotiaana ja asui kadulla ja lastenkodissa. Hän löysi lohtua musiikista ja laulamisesta. Hän liittyi punk-bändiin nimeltä Ton Ton Macoute ja sai levytyssopimuksen 17-vuotiaana. Hänen ensimmäinen albuminsa The Lion and the Cobra julkaistiin vuonna 1987 ja sai hyvän vastaanoton.

O’Connorin läpimurto tapahtui vuonna 1990, kun hän julkaisi toisen albuminsa I Do Not Want What I Haven’t Got, joka sisälsi Nothing Compares 2 U -kappaleen. Laulu oli valtava menestys, ja sen musiikkivideo, jossa O’Connor laulaa kyynel silmässään, teki hänet tunnetuksi ympäri maailmaa.

Sinéad O’Connorin perhe-elämä ja tragediat

Sinéad O’Connorilla oli neljä lasta neljän eri miehen kanssa. Hänen ensimmäinen lapsensa Jake syntyi vuonna 1987, kun hän oli 20-vuotias. Hänen isänsä oli O’Connorin ensimmäinen aviomies, rumpali John Reynolds. He erosivat vuonna 1991.

O’Connorin toinen lapsi Roisin syntyi vuonna 1995. Hänen isänsä oli irlantilainen kirjailija John Waters, jonka kanssa O’Connor oli lyhyessä suhteessa. Heidän välillään oli pitkä oikeustaistelu huoltajuudesta ja elatusmaksuista.

O’Connorin kolmas lapsi Shane syntyi vuonna 2004. Hänen isänsä oli irlantilainen muusikko Donal Lunny, jonka kanssa O’Connor oli naimisissa vuosina 2000-2004. Heidän avioliittonsa oli salainen ja päättyi eroon.

O’Connorin neljäs lapsi Yeshua syntyi vuonna 2006. Hänen isänsä oli amerikkalainen muusikko Frank Bonadio, jonka kanssa O’Connor oli naimisissa vuosina 2006-2011. Heidän avioliittonsa oli myös salainen ja päättyi eroon.

O’Connor rakasti lapsiaan yli kaiken, mutta hänellä oli vaikeuksia olla hyvä äiti heille. Hän kärsi masennuksesta, kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, PTSD:stä ja itsetuhoisuudesta. Hän yritti useita kertoja tehdä itsemurhan ja joutui usein sairaalaan tai kuntoutukseen.

O’Connor menetti äitinsä vuonna 1985, kun tämä kuoli auto-onnettomuudessa. Hän menetti myös isänsä vuonna 2018 syövän takia. Mutta suurin tragedia hänen elämässään oli hänen esikoispoikansa Jaken kuolema vuonna 2020. Jake teki itsemurhan vain 17-vuotiaana.

Sinéad O’Connorin viimeiset somepäivitykset

Sinéad O’Connor ilmoitti elokuussa 2021, että hän lopettaa musiikin tekemisen ja vetäytyy julkisuudesta. Hän sanoi, että hän haluaa viettää aikaa perheensä ja ystäviensä kanssa ja toipua menetyksistään.

O’Connor jatkoi kuitenkin kirjoittamista Twitterissä ja Instagramissa. Hän jakoi useita koskettavia viestejä edesmenneelle pojalleen Jakeille, jota hän kutsui “elämänsä valoksi”. Hän kertoi, että hän kaipaa häntä joka päivä ja että hän on nyt Jumalan luona.

Tämän kuun alussa O’Connor julkaisi viimeisen somepäivityksensä. Hän kirjoitti: “Rakas Jake, tänään on sinun syntymäpäiväsi. Olisit täyttänyt 18 vuotta. Haluan toivottaa sinulle hyvää syntymäpäivää ja kertoa, että rakastan sinua niin paljon. Olet aina sydämessäni ja ajatuksissani. Toivon, että olet onnellinen ja rauhassa siellä, missä olet. Odotan sitä päivää, kun näen sinut taas. Äiti.

O’Connorin viesti sai tuhansia tykkäyksiä ja kommentteja, joissa ihmiset osoittivat hänelle tukensa ja myötätuntonsa. Monet kertoivat, että he ovat myös menettäneet lapsensa tai läheisiään itsemurhan kautta, ja että he ymmärtävät hänen tuskaansa.

O’Connor ei ole vastannut kommentteihin eikä kirjoittanut mitään sen jälkeen. Hänen kuolemansa syy on edelleen epäselvä, mutta jotkut spekuloivat, että hän olisi voinut tehdä itsemurhan tai kuolla yliannostukseen. Hänen perheensä ei ole kommentoinut asiaa.

Sinéad O’Connorin perintö ja vaikutus

Sinéad O’Connor oli yksi niistä harvoista artisteista, jotka jättivät pysyvän jäljen musiikkihistoriaan. Hänen äänensä oli voimakas ja herkkä, hänen laulunsa olivat rehellisiä ja rohkeita, hänen tyylinsä oli omaperäinen ja provokatiivinen. Hän ei pelännyt rikkoa rajoja tai sääntöjä, vaan seurasi omaa polkuaan.

O’Connor oli myös esikuva monille naisille, jotka halusivat ilmaista itseään vapaasti ja itsenäisesti. Hän haastoi patriarkaatin ja seksismin normit, ja puhui naisten oikeuksien puolesta. Hän oli myös edelläkävijä siinä, että hän toi esiin mielenterveyden merkityksen ja vaikeudet.

O’Connorin musiikkia on kuultu lukuisissa elokuvissa, sarjoissa, mainoksissa ja peleissä. Hänen kappaleensa ovat inspiroineet monia muita artisteja, kuten Adele, Rihanna, Miley Cyrus ja Lana Del Rey. Hänen vaikutuksensa näkyy edelleen nykypäivän pop-kulttuurissa.

Sinéad O’Connor oli ainutlaatuinen lahjakkuus, joka antoi kaikkensa musiikilleen ja faneilleen. Hän oli myös haavoittuva ihminen, joka kärsi paljon elämänsä aikana. Hän ansaitsee kunnioitusta ja muistamista hänen saavutuksistaan ja rohkeudestaan. Hän oli todellinen legenda. 🙌🎤🎶


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *