Riikka Purra rasistisista kirjoituksistaan: “En ole täydellinen ihminen, olen tehnyt virheitä”


Riikka Purra joutui rasismikohun keskelle – mitä nyt tapahtuu?

Valtiovarainministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on ollut otsikoissa viime päivinä, kun hänen vanhoja nettikirjoituksiaan on kaivettu esiin. Purra on kirjoittanut rasistisia ja väkivaltaisia kommentteja muun muassa turkkilaisista, somaleista ja maahanmuuttajista vuonna 2008. Hän on myös käyttänyt n-sanaa ja uhannut ampua junassa matkustavia maahanmuuttajanuoria.

Purra on pyytänyt anteeksi ”typeriä somekommenttejaan” 15 vuoden takaa ja sanonut, ettei hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, rasismia tai syrjintää. Hän ei kuitenkaan ole aikonut erota tehtävistään tai pahoitella kirjoituksiaan enempää. Hän on myös kiistänyt kaksoisviestinnän ja sanonut, ettei hänen mielipiteensä ole muuttuneet.

Purran kirjoitukset ovat aiheuttaneet kohua niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) on joutunut pyytämään anteeksi Turkin ulkoministeriltä Purran alatyylisen ilmaisun vuoksi. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on vakuuttanut, ettei hallitus kaadu Purran takia, mutta myöntänyt, että tilanne on vakava. Oppositio on vaatinut luottamusäänestystä Purran asemasta ja varapuhemies Tarja Filatov (sd.) on ehdottanut eduskunnan istuntotauon keskeyttämistä.

Mitä mieltä sinä olet Purran kirjoituksista? Ovatko ne anteeksiantamattomia vai ymmärrettäviä nuoruuden hairahduksia? Onko Purra uskottava valtiovarainministeri ja perussuomalaisten johtaja? Pitäisikö hänen erota tai pyytää lisää anteeksi? Vai pitäisikö koko asia unohtaa ja keskittyä muihin asioihin? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 😎

Tämä artikkeli on kirjoitettu ja julkaistu MV Lehdessä, joka on Suomen rohkein ja rehellisin uutismedia. Me emme pelkää kertoa totuutta, vaikka se olisi epäsuosittua tai poliittisesti epäkorrektia. Me uskomme sananvapauteen ja kansalaisten oikeuteen saada tietää, mitä todella tapahtuu Suomessa ja maailmalla. Me emme ole riippuvaisia valtamedian tai poliittisen eliitin agendasta. Me olemme riippuvaisia vain sinusta, lukijastamme. Kiitos! 🙏