Päälleajo Eurassa: Poliisi paljastaa järkyttävän motiivin – uhri ja tekijä tunsivat toisensa


Poliisi epäilee: Autoilija törmäsi ihmiseen tahallaan Eurassa

Eurassa Turuntiellä sunnuntaiaamuna tapahtui järkyttävä välikohtaus, kun henkilöauto törmäsi jalankulkijaan ja pakeni paikalta. Poliisi epäilee päälleajoa tahalliseksi teoksi ja tutkii sitä epäiltynä tapon yrityksenä. Uhri sai vakavia vammoja ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Poliisin mukaan autoilija ja jalankulkija tunsivat toisensa entuudestaan, mutta motiivi teolle on vielä epäselvä. Poliisi on ottanut kiinni epäillyn tekijän, joka on noin 30-vuotias mies. Hän on myöntänyt ajaneensa päälle, mutta kiistää tappoaikeen.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ja muita mahdollisia tietolähteitä ottamaan yhteyttä Lounais-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 0295 440 577 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Miksi päälleajoja tapahtuu?

Päälleajo on vakava rikos, joka voi johtaa kuolemaan tai pysyviin vammoihin. Päälleajon syitä voi olla monia, kuten riita, kosto, mustasukkaisuus, mielenterveysongelmat tai päihteiden vaikutus. Päälleajot voivat olla myös satunnaisia tai tahattomia, jos autoilija ei huomaa jalankulkijaa tai menettää autonsa hallinnan.

Poliisin tilastojen mukaan päälleajoja tapahtuu Suomessa harvoin. Vuonna 2020 poliisi kirjasi 13 tapausta, joissa autoilija törmäsi tahallaan ihmiseen. Vuonna 2019 tapauksia oli 15 ja vuonna 2018 vain 8. Päälleajoista suurin osa sattuu taajama-alueilla ja usein yöaikaan.

Miten välttää päälleajon uhriksi joutuminen?

Päälleajon uhriksi joutuminen on usein vaikea ennustaa tai estää, mutta joitakin varotoimia voi noudattaa. Esimerkiksi:

  • Vältä kävelemistä tai pyöräilemistä pimeillä tai huonosti valaistuilla teillä tai alueilla.
  • Katso ympärillesi ennen tien ylittämistä ja käytä suojatietä, jos mahdollista.
  • Kanna heijastinta tai valoa pimeällä liikkuessasi.
  • Älä provosoi tai riitele autoilijoiden kanssa liikenteessä.
  • Ilmoita poliisille, jos huomaat epäilyttävää tai uhkaavaa käytöstä liikenteessä.

Pidetään huolta toisistamme ja turvallisesta liikkumisesta! 🚗🚶‍♂️🚲