Luis Suárez lopettaa jalkapallon – polvikipu pakottaa legendan ripustamaan nappulakengät naulaan


Luis Suárezin ura on vaakalaudalla – kärsii polvivaivoista ja harkitsee eläköitymistä

Luis Suárez on yksi maailman parhaista hyökkääjistä, mutta hänen pelipäivänsä saattavat olla pian ohi. Entinen Liverpoolin ja Barcelonan tähti on kärsinyt polvivaivoista jo pitkään, ja nyt hän on kertonut uudelle seuralleen Gremiolle, että hän haluaa lopettaa jalkapallon pelaamisen.

Suárez siirtyi tammikuussa Brasilian liigaan Atletico Madridista, jossa hän oli voittanut Espanjan mestaruuden viime kaudella. Hän oli tehnyt 21 maalia 32 ottelussa Atleticolle, mutta hänen polvensa oli leikattu kahdesti viimeisen kolmen vuoden aikana.

Gremio oli odottanut, että Suárez toisi joukkueelleen maaleja ja kokemusta, mutta 36-vuotias uruguaylainen on pelannut vain neljä ottelua ja tehnyt yhden maalin. Hänen sopimuksensa on voimassa vuoden 2023 loppuun asti, mutta hän on ilmaissut halunsa ripustaa nappulakengät naulaan.

Miksi Suárez haluaa lopettaa? 🤔

Suárez ei halua pelata kivuissa

Suárezin polviongelmat alkoivat jo Barcelonassa, jossa hän pelasi kuusi kautta ja teki 198 maalia 283 ottelussa. Hän oli osa legendaarista MSN-hyökkäystä Lionel Messin ja Neymarin kanssa, ja voitti muun muassa neljä La Liga -titteliä, neljä Copa del Rey -pokaalia ja yhden Mestarien liigan.

Barcelona päätti kuitenkin päästää Suárezin lähtemään ilmaiseksi Atleticoon vuonna 2020, koska seura halusi nuorentaa joukkuettaan ja säästää palkkakuluissa. Suárez osoitti kuitenkin olevansa edelleen huippuluokan maalintekijä Atleticossa, jossa hän auttoi Diego Simeonen joukkuetta päättämään Barcelonan ja Real Madridin hallinnan Espanjassa.

Suárez ei kuitenkaan ole koskaan täysin toipunut polvileikkauksistaan, jotka ovat vaikuttaneet hänen nopeuteensa ja liikkuvuuteensa. Hän on myös joutunut jättämään useita Uruguayn maaotteluita väliin polvikipujen takia. Hän haluaa pelata vielä ensi vuoden MM-kisoissa Qatarissa, mutta se saattaa olla hänen viimeinen turnauksensa.

Suárez ei halua jatkaa pelaamista, jos hän ei voi antaa kaikkea kentällä. Hän on tunnettu taistelijaluonteestaan ja voitonnälästään, mutta hän ei halua pelata kivuissa ja riskeerata pysyviä vammoja. Hän on kertonut Gremion johdolle, että hän haluaa lopettaa uransa arvokkaasti ja kiittää fanejaan tuesta.

Mitä Suárez tekee seuraavaksi? 🤷‍♂️

Suárezilla on monia vaihtoehtoja

Suárez ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä uransa päättämisestä, mutta hän on alkanut miettiä elämäänsä jalkapallon jälkeen. Hänellä on monia vaihtoehtoja, sillä hän on yksi tämän sukupolven suurimmista hyökkääjistä.

Suárez voisi siirtyä valmentajaksi tai asiantuntijaksi, sillä hänellä on paljon tietoa ja kokemusta pelistä. Hän voisi myös palata kotimaahansa Uruguayhin ja perustaa oman akatemian tai säätiön, joka auttaisi nuoria lahjakkuuksia kehittymään. Hän voisi myös jatkaa hyväntekeväisyystyötään, sillä hän on ollut mukana monissa projekteissa, jotka tukevat lapsia ja nuoria.

Suárez on myös perhekeskeinen ihminen, joka haluaa viettää enemmän aikaa vaimonsa Sofian ja kolmen lapsensa Delfinan, Benjaminin ja Lautaron kanssa. Hän on sanonut, että hänen perheensä on hänen suurin motivaationsa ja inspiraationsa, ja että he ovat aina tukeneet häntä uransa aikana.

Suárez on ansainnut paikkansa jalkapallohistoriassa, sillä hän on tehnyt yli 500 maalia seura- ja maajoukkuetasolla. Hän on voittanut lukuisia palkintoja ja mestaruuksia, ja hän on ollut yksi pelätymmistä ja kiistellyimmistä pelaajista kentällä. Hän on ollut ilo ja tuska monille faneille, mutta hän ei ole koskaan jättänyt ketään kylmäksi.

Onko Suárezin aika sanoa hyvästit? 😢