Leijonien valmentaja pyysi puhua suomea – “Tämä on minulle tärkeää”


Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki aloitti perjantain lehdistötilaisuuden pyynnöllä, että hän saisi puhua omalla äidinkielellään suomea. Marjamäki sanoi, että hän haluaa kunnioittaa suomalaista kulttuuria ja kieltä, joka on hänelle tärkeää.

Marjamäki kertoi, että hän on oppinut englantia ja ruotsia, mutta ei tunne niitä niin hyvin kuin suomea. Hän sanoi, että hän haluaa ilmaista itseään selkeästi ja rehellisesti, ja se onnistuu parhaiten suomeksi.

Marjamäki sanoi, että hän ei halua loukata ketään muuta kieltä puhuvaa, vaan toivoo, että hänen pyyntöään ymmärretään ja kunnioitetaan. Hän sanoi, että hän on valmis vastaamaan kysymyksiin myös englanniksi tai ruotsiksi, jos tarvitaan.

Marjamäki kiitti lehdistöä ja yleisöä yhteistyöstä ja toivotti kaikille hyvää jääkiekon MM-turnausta.

SEO-avainsanat: Leijonat, Lauri Marjamäki, suomi, kieli, lehdistötilaisuus, MM-kisat

Article 2: Lauri Marjamäki ei kaunistellut tilannetta: “Emme pärjänneet missään”

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen perjantain MM-ottelussa Venäjää vastaan. Suomi hävisi ottelun 1-4 ja jäi lohkossaan neljänneksi.

Marjamäki sanoi lehdistötilaisuudessa, että Suomi oli alusta alkaen jäljessä Venäjän vauhdissa, luistelussa, kamppailussa ja maalipaikoissa. Hän sanoi, että Venäjä oli parempi joukkue jokaisella osa-alueella.

Marjamäki myönsi, että Suomi oli tehnyt virheitä puolustuspelissä ja erikoistilanteissa, mutta sanoi, että ne eivät olleet ratkaisevia tekijöitä. Hän sanoi, että Suomi ei pystynyt luomaan tarpeeksi painetta Venäjän maalille, eikä saanut hyödynnettyä harvoja tilaisuuksiaan.

Marjamäki sanoi, että Suomi ei voi jäädä murehtimaan tappiota, vaan pitää katsoa eteenpäin. Hän sanoi, että Suomi kohtaa puolivälierässä Ruotsin, joka on myös kova vastus. Hän sanoi, että Suomi tarvitsee parasta peliään, jos haluaa jatkaa turnausta.