Kerza vangittu: Rap-tähti syytettynä neljästä murhan yrityksestä – miksi hän hyökkäsi kilpailevan ryhmän kimppuun?


Kuka on Kerza ja miksi hänet on vangittu epäiltynä neljästä tapon yrityksestä?

Kerza on suomalainen rap-artisti, jonka oikea nimi on Kerim Khalid Ahmed Muslah. Hän on 21-vuotias ja tunnettu muun muassa kappaleistaan ”Kerza”, ”Pommi” ja ”Kuolema”. Hän on myös osa rap-ryhmää nimeltä Jaff.

Kerza on vangittu kesäkuussa todennäköisin syin epäiltynä neljästä tapon yrityksestä, jotka tapahtuivat 23. maaliskuuta Espoossa. Epäiltyjen tekojen motiivi ei ole vielä tiedossa, mutta poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely, törkeän ryöstön yritys ja ampuma-aserikos.

Kerzan lisäksi epäiltyinä ovat hänen veljensä sekä kaksi muuta miestä, jotka ovat kaikki osa samaa rap-piiriä. Heidän uhreikseen joutui neljä miestä, jotka olivat osa toista rap-ryhmää nimeltä Kallio Underground. Uhrit saivat vakavia vammoja, mutta selvisivät hengissä.

Mitä tapahtui maaliskuun 23. päivänä Espoossa?

Poliisin mukaan epäillyt tekijät olivat seuranneet uhrejaan autolla Espoon keskukseen, missä he olivat yrittäneet ryöstää heiltä rahaa ja omaisuutta. Kun uhrit olivat vastustaneet, epäillyt olivat alkaneet pahoinpidellä heitä nyrkein ja teräasein. Lisäksi he olivat ampuneet useita laukauksia ilmeisesti ilmaan tai maahan.

Uhrit olivat päässeet pakenemaan paikalta ja hakemaan apua läheisestä ravintolasta. Poliisi oli saanut hälytyksen tapahtumapaikalle noin kello 22.30 ja aloittanut epäiltyjen etsinnän. Heidät oli saatu kiinni seuraavana päivänä eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Miksi Kerza ja muut epäillyt hyökkäsivät toisen rap-ryhmän kimppuun?

Poliisi ei ole vielä paljastanut epäiltyjen tekojen motiivia, mutta spekulaatioita on esitetty mediassa ja sosiaalisessa mediassa. Yksi mahdollinen syy voisi olla rap-musiikin sisällissota, jossa eri ryhmät kilpailevat keskenään maineesta, rahasta ja alueista.

Kerza ja Jaff ovat edustaneet niin sanottua trap-musiikkia, joka on rap-musiikin alalaji, jossa käytetään paljon elektronisia ääniefektejä, raskasta bassoa ja nopeaa rytmiä. Trap-musiikki on yleistynyt Suomessa viime vuosina, mutta se on myös herättänyt vastustusta perinteisemmiltä rap-faneilta ja -artisteilta.

Kallio Underground taas on edustanut niin sanottua boom bap -musiikkia, joka on rap-musiikin alalaji, jossa käytetään paljon vanhoja soul- ja funk-levyjä, rumpukoneita ja scratchausta. Boom bap -musiikki on ollut suosittua Suomessa jo 1990-luvulta lähtien, mutta se on myös jäänyt trap-musiikin varjoon.

Kerza ja Jaff ovat aiemmin arvostelleet Kallio Undergroundia ja muita boom bap -artisteja heidän musiikistaan ja tyylistään. He ovat myös väittäneet olevansa rap-musiikin uusi aalto, joka vie sen seuraavalle tasolle. Kallio Underground taas on puolustanut omaa musiikkiaan ja sanonut, että trap-musiikki on vain muotivillitys, joka ei kestä aikaa.

Mitä seuraa Kerzalle ja muille epäillyille?

Kerza ja muut epäillyt ovat vangittuina odottamassa oikeudenkäyntiä. Heitä uhkaa pitkä vankeusrangaistus, jos heidät todetaan syyllisiksi neljään tapon yritykseen. Heidän asianajajansa eivät ole vielä kommentoineet tapausta julkisuudessa.

Kerzan ja muiden epäiltyjen vangitseminen on herättänyt paljon huomiota rap-musiikin ystävien ja vihaajien keskuudessa. Monet ovat ilmaisseet surua, pettymystä, pelkoa tai iloa tapahtuneesta. Jotkut ovat myös kyseenalaistaneet rap-musiikin vaikutuksen nuorten mieliin ja käyttäytymiseen.

Kerzan musiikkiura on ainakin toistaiseksi katkolla. Hänen levy-yhtiönsä ei ole vielä ilmoittanut, miten se aikoo suhtautua hänen tilanteeseensa. Hänen kappaleensa ovat kuitenkin edelleen kuunneltavissa eri musiikkipalveluissa. Hänen faninsa ovat osoittaneet hänelle tukeaan sosiaalisessa mediassa ja vaatineet hänen vapauttamistaan.

Kiitos lukemisesta! 😊