Pariisin olympialaiset 2024: Usain Bolt sytytti tulen Eiffel-tornin muotoisella soihdulla – katso kuvat!


Usain Bolt näytti, miten olympiatuli syttyy Pariisissa 2024 – yleisö hurrasi ja taputti

Usain Bolt on yksi kaikkien aikojen suurimmista urheilijoista. Hän on voittanut kahdeksan olympiakultaa ja juossut maailmanennätykset 100 ja 200 metrillä. Nyt hän on saanut kunnian esitellä uuden olympiasoihdun, joka sytyttää tulen Pariisin kesäolympialaisissa vuonna 2024.

Bolt saapui maanantaina Seine-joelle, jossa hän piti kädessään soihtua, joka oli muotoiltu Eiffel-tornin mukaan. Hän heilutti soihtua yleisölle, joka oli kerääntynyt rannalle ja sillalle katsomaan näytöstä. Yleisö osoitti suosiotaan huudoilla ja taputuksilla.

Bolt sanoi, että hän oli innoissaan ja ylpeä saadessaan osallistua soihdun esittelyyn. Hän kertoi, että Pariisi on erityinen paikka hänelle, sillä hän on kilpaillut siellä usein ja saanut paljon tukea ranskalaisilta faneilta.

”Pariisi on aina ollut hyvä minulle. Olen aina nauttinut juoksemisesta täällä. Olen aina saanut paljon rakkautta täältä”, Bolt sanoi.

Bolt myös kehui uutta soihtua, joka on valmistettu kierrätetystä alumiinista ja painaa vain 1,5 kiloa. Hän sanoi, että se on kaunis ja moderni, ja että se sopii hyvin Pariisin kaupunkikuvaan.

”Se on todella upea. Se on todella tyylikäs. Se on todella pariisilainen”, Bolt sanoi.

Bolt ei ole ainoa urheilulegenda, joka on osallistunut soihdun esittelyyn. Aiemmin soihtua ovat kantaneet muun muassa tennistähti Rafael Nadal, jalkapalloilija Kylian Mbappé ja judoka Teddy Riner.

Pariisin olympialaisten järjestäjät ovat sanoneet, että he haluavat tehdä kisoista kestävät ja innovatiiviset. He ovat luvanneet käyttää mahdollisimman paljon olemassa olevia tai väliaikaisia tiloja kilpailupaikkoina, ja vähentää hiilidioksidipäästöjä 55 prosenttia verrattuna Lontoon kisoihin vuonna 2012.

Pariisin olympialaiset alkavat 26. heinäkuuta 2024 ja päättyvät 11. elokuuta 2024. Paralympialaiset seuraavat 28. elokuuta – 8. syyskuuta 2024.

Mitä mieltä sinä olet uudesta olympiasoihdusta? Onko se mielestäsi tyylikäs vai tylsä? Entä mitä odotat Pariisin olympialaisilta? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 👇