Hiippailija kauhistuttaa Rovaniemen asukkaita – poliisi ei saa kiinni yöllisestä ikkunakurkistelijasta


Poliisi etsii Rovaniemellä sarjahiippailijaa

Rovaniemellä on ollut liikkeellä pitkähkö, noin 20–30-vuotias mies, joka on hiippaillut ihmisten pihoilla ja kurkkinut ikkunoista yöaikaan. Poliisi on saanut useita havaintoja hiipparista Syväsenvaaran ja Nivavaaran alueilla, mutta ei ole vielä tavoittanut häntä. Hiippari ei ole ilmeisesti varastanut mitään, mutta on aiheuttanut pelkoa ja häiriötä asukkaille.

Poliisi pyytää ihmisiä ilmoittamaan hätänumeroon 112, jos he näkevät epäilyttävän kulkijan omalla pihallaan tai naapurustossa. Poliisi ottaa vastaan myös vihjeitä sähköpostitse tai puhelinvastaajaan. Poliisi epäilee, että hiippari on saattanut pelästyä mediahuomiota ja sosiaalisen median keskustelua, sillä havaintoja ei ole tullut viime päivinä.

Mitä sinä tekisit, jos näkisit hiipparin omalla pihallasi? 😱 Olisitko peloissasi vai rohkea? 🦁 Kerro meille kommenttikentässä!

Lähde: Ilta-Sanomat

Rovaniemen hiippailija yhä tavoittamatta – poliisi sai miehestä viikonlopun aikana lisää havaintoja

Rovaniemen poliisi ei ole vielä saanut kiinni hiippailijaa, joka on ollut liikkeellä yöllä ihmisten pihoilla ja niiden lähettyvillä. Poliisi sai viikonlopun aikana lisää havaintoja miehestä, joka on pituudeltaan noin 180 senttiä ja pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hiipparin liikkumisalue on ollut laaja, sillä havaintoja on tullut Syväsenvaarasta, Nivavaarasta, Korkalovaarasta ja Keskustasta.

Poliisi tutkii tapausta lievänä kotirauhan rikkomisena, mutta ei sulje pois mahdollisuutta, että kyseessä olisi jokin muu rikos. Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan varuillaan ja pitämään ovet ja ikkunat lukittuina yöllä. Poliisi pyytää myös ihmisiä ottamaan kuvia tai videoita hiipparista, jos se on mahdollista turvallisesti.

Mitä mieltä sinä olet hiipparista? 😕 Onko hän vain harmittomasti utelias vai jotain muuta? 🤔 Jaa ajatuksesi meille kommenttikentässä!

Lähde: Lapin Kansa

Poliisin valtakunnallisia yksiköitä ovat Keskusrikospoliisi ja Poliisiammattikorkeakoulu

Poliisin valtakunnallisia yksiköitä ovat Keskusrikospoliisi ja Poliisiammattikorkeakoulu. Keskusrikospoliisi vastaa vakavien ja järjestäytyneiden rikosten tutkinnasta ja torjunnasta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Poliisiammattikorkeakoulu on poliisin koulutus- ja tutkimuskeskus, joka antaa poliisille perus-, täydennys- ja johtamiskoulutusta sekä tekee poliisitoimintaa tukevaa tutkimusta ja kehittämistä.

Paikallispoliisi koostuu 11:stä poliisilaitoksesta, jotka vastaavat alueellisesta poliisitoiminnasta. Paikallispoliisi huolehtii muun muassa järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä, rikosten ennalta estämisestä, rikostutkinnasta, liikennevalvonnasta, lupapalveluista ja hälytystehtävistä.

Poliisin tehtävänä on edistää yhteiskunnan turvallisuutta ja ylläpitää järjestystä ja lakia. Poliisi toimii kansalaisten palveluksessa ja yhteistyössä muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Poliisi noudattaa lakia, eettisiä periaatteita ja hyvää hallintoa.

Mitä sinä tiedät poliisin toiminnasta? 🚓 Oletko koskaan ollut tekemisissä poliisin kanssa? 👮‍♂️ Miten poliisi voisi parantaa palveluaan kansalaisille? 🙋‍♀️ Kerro meille kommenttikentässä!

Lähde: Poliisi.fi


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *