Sinéad O’Connorin kuolema järkytti maailmaa – Irlannin presidentti ylisti laulajaa “lahjakkuudeksi vailla vertaa”


Näin Irlannin presidentti reagoi Sinéad O’Connorin kuolemaan

Sinéad O’Connor oli yksi 1990-luvun tunnetuimmista ja kiistellyimmistä laulajista. Hänen kappaleensa Nothing Compares 2 U oli maailmanlaajuinen hitti, mutta hänen uransa sai kovan kolauksen, kun hän repi paavin kuvan suorassa tv-lähetyksessä vuonna 1992. O’Connor kärsi mielenterveysongelmista ja joutui usein otsikoihin skandaalien ja kohujen vuoksi. Hän oli myös aktiivinen ihmisoikeus- ja rauhanaktivisti, joka puhui muun muassa naisten asemasta, katolisen kirkon väärinkäytöksistä ja seksuaalisesta väkivallasta.

O’Connor menehtyi keskiviikkona 26. heinäkuuta 2023 vain 56-vuotiaana. Hänen kuolinsyytään ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta hänen perheensä on vahvistanut suru-uutisen. O’Connor oli äiti neljälle lapselle, joista nuorin, Shane, kuoli itsemurhaan vain viikko ennen äitinsä poismenoa. O’Connor oli tuolloin kertonut Twitterissä olevansa epätoivoinen ja haluavansa seurata poikaansa.

O’Connorin kuolema on herättänyt laajaa surua ja osanottoa niin Irlannissa kuin muuallakin maailmassa. Monet julkisuuden henkilöt ovat ilmaisseet kunnioitustaan ja arvostustaan laulajaa kohtaan sosiaalisessa mediassa ja haastatteluissa. Erityisen koskettava oli Irlannin presidentin Michael D. Higginsin kommentti, joka julkaistiin hänen virallisella verkkosivullaan.

Irlannin presidentti: ”Lahjakkuus vailla vertaa”

Presidentti Higgins sanoi olevansa syvästi järkyttynyt ja surullinen kuullessaan O’Connorin kuolemasta. Hän kuvaili O’Connoria ”lahjakkuudeksi vailla vertaa”, joka oli ”yksi Irlannin suurimmista laulaja-lauluntekijöistä”. Hän sanoi, että O’Connor oli ”rohkea ja omaperäinen taiteilija”, joka ”haastoi vallitsevia normeja ja odotuksia”. Hän myös kiitti O’Connoria siitä, että hän toi esiin tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä ja puolusti heikommassa asemassa olevia.

Higgins sanoi, että O’Connor oli ”kansallinen aarre” ja ”kansainvälinen ilmiö”, jonka musiikki kosketti miljoonia ihmisiä eri puolilla maailmaa. Hän sanoi, että O’Connor oli ”ainutlaatuinen ääni”, joka ”ei koskaan pelännyt ilmaista itseään”. Hän totesi, että O’Connor oli ”inspiraatio monille nuorille taiteilijoille” ja että hänen perintönsä elää hänen musiikkinsa kautta.

Higgins lähetti syvimmät osanottonsa O’Connorin perheelle, ystäville ja faneille. Hän sanoi, että heidän surunsa on ”koko kansakunnan suru”. Hän sanoi, että O’Connorin kuolema on ”valtava menetys Irlannille ja maailmalle”. Hän sanoi, että O’Connoria ”kaivataan ja muistetaan ikuisesti”.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kerroimme, kuinka Irlannin presidentti reagoi Sinéad O’Connorin kuolemaan. O’Connor oli kuuluisa ja kiistelty laulaja, joka menehtyi 56-vuotiaana. Presidentti Higgins ylisti O’Connoria ”lahjakkuudeksi vailla vertaa” ja ”rohkeaksi ja omaperäiseksi taiteilijaksi”. Hän lähetti osanottonsa O’Connorin läheisille ja sanoi, että O’Connor oli ”kansallinen aarre” ja ”kansainvälinen ilmiö”.

Toivomme, että tämä artikkeli oli sinulle hyödyllinen ja kiinnostava. Jos haluat tietää lisää Sinéad O’Connorista ja hänen musiikistaan, voit tutustua hänen albumeihinsa ja kappaleisiinsa verkossa. Voit myös katsoa Yle Areenasta dokumentin Nothing Compares: Sinéad O’Connor, joka kertoo hänen elämästään ja urastaan. Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä. Kiitos, että luit tämän artikkelin! 😊


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *