Euroviisut 2023: Greta Thunberg kannattaa Käärijää ja kritisoi Ruotsin Loreenia – näin osallistut ja vaikutat lopputulokseen!


Greta Thunberg HS:lle: Käärijän olisi pitänyt voittaa euroviisut

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg on antanut yllättävän lausunnon euroviisut 2023 -kilpailusta. Hän kertoi Helsingin Sanomille, että hänen mielestään Suomen Käärijä olisi ansainnut voiton kappaleellaan Cha Cha Cha. Thunbergin mukaan Käärijä sopi paremmin euroviisujen henkeen kuin Ruotsin Loreen, joka vei ylivoimaisen voiton kappaleellaan Padam Padam.

”Minusta Käärijä oli hauska ja omaperäinen. Hän toi iloa ja väriä lavalle. Loreen oli tietysti hyvä laulaja, mutta hänen esityksensä oli liian vakava ja synkkä minun makuuni”, Thunberg sanoi HS:lle. Hän lisäsi, että hänen kotimaansa ottaa euroviisut turhan vakavasti ja unohtaa, että kyseessä on viihdetapahtuma.

Thunberg ei ole ainoa, joka on ihastunut Käärijään. Suomalaisen rap-artistin kisaviisu nousi välittömästi UMK-voittonsa jälkeen kansainväliseksi someilmiöksi. Kappale on kerännyt miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssa ja YouTubessa, ja sitä on hoilattu ympäri Eurooppaa. Vedonlyöntitilastoissa Käärijä oli toisena koko kevään, heti Loreenin jälkeen.

Käärijä itse otti euroviisut rennosti ja nautti Liverpoolissa järjestetystä tapahtumasta. Hän kertoi Ylelle, että hän oli tyytyväinen omaan suoritukseensa ja sai paljon uusia ystäviä muista kilpailijoista. Hän myös kiitti fanejaan tuesta ja kannustuksesta.

”Olen superonnellinen siitä, että sain olla mukana tässä hienossa seikkailussa. En olisi voinut toivoa parempaa kokemusta. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet matkassani ja antaneet minulle voimaa. Olette parhaita!”, Käärijä sanoi.

Lähde: Helsingin Sanomat

Muistatko viisuvoittaja Alexander Rybakin? Tältä hän näyttää nykyään

Vuonna 2009 Moskovassa järjestetyissä euroviisuissa nähtiin yksi kaikkien aikojen murskavoitoista. Norjan edustaja Alexander Rybak hurmasi yleisön ja tuomariston viulullaan ja laulullaan, ja vei kotiin historian suurimman pistemäärän kappaleellaan Fairytale. Rybak sai erityisesti kehuja lavakarismastaan ja sympaattisesta olemuksestaan.

Nyt 14 vuotta myöhemmin Rybak on edelleen aktiivinen muusikko ja viihdyttäjä. Hän on julkaissut useita albumeja ja singlejä, joissa hän yhdistelee eri musiikkityylejä. Hän on myös esiintynyt elokuvissa, tv-sarjoissa ja musikaaleissa. Hän on ollut mukana myös Norjan The Voice -ohjelmassa valmentajana.

Rybak on myös palannut euroviisulavalle kahdesti. Vuonna 2012 hän oli Norjan äänienlaskija, ja vuonna 2018 hän edusti jälleen Norjaa kappaleellaan That’s How You Write a Song. Hän sijoittui tuolloin 15. sijalle.

Rybak on kertonut julkisuudessa kärsineensä masennuksesta ja ahdistuksesta, jotka johtuivat osittain hänen suuresta menestyksestään ja paineistaan. Hän on kuitenkin saanut apua terapiasta ja läheisiltään, ja sanoo voivansa nyt paremmin.

”Olen oppinut olemaan armollisempi itselleni ja nauttimaan elämästä. Musiikki on edelleen intohimoni, mutta en anna sen määrittää minua kokonaan. Olen kiitollinen siitä, mitä olen saavuttanut, mutta en halua jäädä kiinni menneisyyteen”, Rybak sanoi Seiskalle.

Lähde: Seiska

Näin seuraat Euroviisuja ja äänestät suosikkiasi – tässä kootusti viisuviikon tärkeimmät

Euroviisut ovat Euroopan suurin ja seuratuin musiikkitapahtuma, joka kerää joka vuosi miljoonia katsojia tv-ruutujen ääreen. Tänä vuonna euroviisut järjestetään Ison-Britannian Liverpoolissa 9.–13.5. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit seurata lähetyksiä ja äänestää suosikkiasi.

Euroviisut koostuvat kahdesta semifinaalista ja finaalista, joissa kilpailee yhteensä 40 maata. Suomen edustaja on rap-artisti Käärijä, joka esittää kappaleensa Cha Cha Cha. Käärijä on noussut yhdeksi ennakkosuosikeista, ja hänen kappaleensa on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

Näin voit seurata euroviisuja:

  • Ensimmäinen semifinaali tiistaina 9.5. kello 22.00 Yle TV1, Yle Areena, Radio Suomi ja Yle X3M ja YleX. Suomen Käärijä esiintyy tässä semifinaalissa.
  • Toinen semifinaali torstaina 11.5. kello 22.00 Yle TV1, Yle Areena, Radio Suomi ja Yle X3M ja YleX.
  • Finaali lauantaina 13.5. kello 22.00 Yle TV1, Yle Areena, Radio Suomi ja Yle X3M ja YleX.

Euroviisujen äänestys muuttuu – finalistit valitaan jatkossa pelkästään katsojien äänillä

Euroviisujen säännöt ovat kokeneet suuren muutoksen vuodelle 2023. Jatkossa semifinaalien finalistit valitaan pelkästään katsojien äänillä, ilman tuomariston vaikutusta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen ääni on entistäkin tärkeämpi, ja yllätyksiä voi tapahtua enemmän.

”Halusimme tehdä euroviisuista vieläkin jännittävämmän ja demokraattisemman tapahtuman. Uskomme, että katsojat osaavat valita parhaat kappaleet finaaliin, ja että heidän mielipiteensä pitää kunnioittaa”, sanoi Euroopan yleisradiounionin EBU:n viestintäjohtaja Jon Ola Sand.

Tuomaristo ei kuitenkaan ole kokonaan poissa kuvioista. Finaalissa tuomariston ja katsojien äänet lasketaan yhteen niin kuin ennenkin. Tuomaristo koostuu viidestä musiikkialan ammattilaisesta jokaisesta osallistuvasta maasta. Tuomariston jäsenet arvioivat kappaleiden laadun, esityksen ja omaperäisyyden.

Lähde: Yle

Euroviisut 2023 – kertoimet ja vedonlyönti

Euroviisut ovat paitsi musiikkitapahtuma, myös vedonlyönnin kohde. Monet viisufanit haluavat lyödä vetoa siitä, mikä maa vie voiton tai sijoittuu korkealle. Vedonlyönti voi lisätä jännitystä ja tuoda mukavia voittoja, jos osaa veikata oikein.

Vedonlyöntikertoimet vaihtelevat eri sivustoilla ja ajan myötä. Kertoimet heijastavat sitä, miten todennäköisenä vedonlyöntiyhtiöt pitävät tietyn maan menestystä. Mitä pienempi kerroin, sitä suurempi voittomahdollisuus. Mitä suurempi kerroin, sitä pienempi voittomahdollisuus.

Tällä hetkellä vedonlyöntikertoimien perusteella suurimmat suosikit ovat Ruotsi, Suomi ja Ranska. Ruotsin Loreen on saanut paljon kehuja kappaleestaan Padam Padam, joka on moderni ja tarttuva pop-kappale. Suomen Käärijän Cha Cha Cha on puolestaan noussut somehitiksi, joka erottuu joukosta omaperäisyydellään. Ranskan Barbara Pravi on vakuuttanut katsojat kauniilla balladillaan Voilà, joka on klassinen euroviisukappale.

Vedonlyöntiin liittyy aina riskejä, eikä mikään ole varmaa euroviisuissa. Siksi kannattaa olla varovainen ja lyödä vetoa vain sellaisilla summilla, jotka on valmis häviämään. Vedonlyönti ei saa mennä musiikin nauttimisen edelle.

Lähde: Veikkausveikkaus.com

Toivon, että tämä artikkeli antoi sinulle hyvän kuvan euroviisut 2023 -uutisista. Jos haluat tietää lisää, voit seurata Ylen lähetyksiä ja artikkeleita. Muista myös äänestää suosikkiasi ja nauttia musiikista. Euroviisut ovat ainutlaatuinen ja hauska tapahtuma, joka yhdistää Euroopan eri kulttuureja. Kiitos, että luit artikkelini! 😍


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *