Brasilia: Siirtolaiset huijattiin maksamaan 10 000 dollaria matkasta Eurooppaan – päätyivätkin takaisin Brasiliaan


Brasiliassa on paljastunut erikoinen tapaus, jossa 25 siirtolaista yritti salakuljettaa itsensä Eurooppaan rahtilaivan kyydissä. He maksoivat jopa 10 000 dollaria matkastaan, mutta heidät huijattiin ja he päätyivät takaisin Brasiliaan.

Siirtolaiset olivat kotoisin Länsi-Afrikasta, pääasiassa Senegalista, Norsunluurannikolta ja Guineasta. He nousivat laivaan São Luísissa, Maranhãon osavaltiossa, ja luulivat olevansa matkalla Ranskaan. He piiloutuivat laivan ruumaan, jossa heillä oli vain vähän ruokaa ja vettä.

Heidän suunnitelmansa kuitenkin paljastui, kun laiva pysähtyi Vila do Condessa -satamassa Parán osavaltiossa. Laivan miehistö huomasi heidät ja ilmoitti viranomaisille. Siirtolaiset otettiin kiinni ja heitä kuulusteltiin liittovaltion poliisin toimesta.

Siirtolaisten mukaan he olivat maksaneet matkastaan salakuljettajille, jotka olivat luvanneet heille työtä ja parempaa elämää Euroopassa. He eivät tienneet, että laiva oli itse asiassa menossa takaisin Brasiliaan. He sanoivat olevansa pettymyksiä ja peloissaan.

Brasilian viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan siitä, kuka oli vastuussa siirtolaisten huijaamisesta ja salakuljetuksesta. He ovat myös ottaneet yhteyttä siirtolaisten kotimaiden suurlähetystöihin selvittääkseen heidän tilanteensa ja mahdollisen palauttamisensa.

Tämä tapaus on harvinainen Brasiliassa, joka ei ole yleensä siirtolaisten lähtö- tai kauttakulkumaa. Brasilian hallitus on kuitenkin ilmaissut huolensa siitä, että maahan saattaa tulla lisää siirtolaisia Venezuelan kriisin vuoksi.

Tämä artikkeli oli lyhyt yhteenveto siitä, mitä tapahtui siirtolaisille, jotka luulivat pääsevänsä rahtilaivan kyydissä Eurooppaan – päätyivätkin Brasiliaan. Jos haluat lukea lisää aiheesta, voit käydä seuraavilla verkkosivuilla:

Toivottavasti tämä artikkeli oli hyödyllinen ja kiinnostava sinulle. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja aiheesta, voit kirjoittaa ne alle. Kiitos lukemisesta! 😊


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *