Riikka Purra puolustautuu blogissaan rasismikohua vastaan


Riikka Purra puolustautuu blogissaan

Valtiovarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on julkaissut blogikirjoituksen, jossa hän vastaa rasismikohuun, joka nousi hänen vanhoista nettikommenteistaan. Purra sanoo, että hänen sanomisiaan on tulkittu väärin ja että hänen puolueensa ei ole rasistinen. Hän myös kiistää kannattaneensa väkivaltaa tai ääritoimintaa.

Purran mukaan hänen kirjoituksensa ovat olleet osa laajempaa yhteiskunnallista keskustelua, joka on muuttunut vuosien varrella. Hän sanoo, että hän on aina ollut kriittinen maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan, mutta että hän ei ole koskaan halunnut loukata ketään. Hän myös korostaa, että hän arvostaa Suomen monimuotoisuutta ja demokratiaa.

Purran blogikirjoitus ei ole tyydyttänyt kaikkia hänen kriitikoitaan. Esimerkiksi RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoi Ylelle, että Purra ei ole pahoitellut riittävästi rasistisia lausuntojaan. Hän myös vaati, että pääministeri Petteri Orpo käy vakavan keskustelun hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa.

Riikka Purra pitää tiedotustilaisuuden Brysselissä

Valtiovarainministeri Riikka Purra osallistui perjantaina EU:n talous- ja raha-asioiden neuvoston kokoukseen Brysselissä. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa EU:n elpymispakettia, ilmastopolitiikkaa ja verotusta. Purra pitää tiedotustilaisuuden kokouksen jälkeen hieman ennen puoli neljää.

Purran odotetaan kommentoivan myös rasismikohua, joka on varjostanut hänen ministerikauttaan. Purran vanhat nettikirjoitukset, joissa hän muun muassa puhui ”turkkilaisapinoista” ja ”mustista säkeistä”, ovat herättäneet laajaa paheksuntaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Purra on pyytänyt anteeksi kirjoituksiaan, mutta ei ole harkinnut eroa.

Purran tiedotustilaisuutta voi seurata suorana MTV Uutisten sivuilla ja sovelluksessa. MTV Uutiset raportoi myös kokouksen tärkeimmistä päätöksistä ja tunnelmista.

Riikka Purra luotsasi perussuomalaiset voittoon

Perussuomalaiset saivat sunnuntain kuntavaaleissa historiallisen hyvän tuloksen. Puolue sai 14,5 prosenttia äänistä ja nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi Suomessa. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra sai kiitosta sekä omiltaan että analyytikoilta vaalimenestyksestä.

Purra on ollut perussuomalaisten johdossa vasta vuoden ajan. Hän seurasi tehtävässä Jussi Halla-ahoa, joka siirtyi europarlamenttiin. Purra on profiloitunut maahanmuuttokriittisenä ja konservatiivisena poliitikkona, joka on haastanut hallituksen linjaa koronakriisissä, ilmastopolitiikassa ja EU-asioissa.

Kysyimme kymmeneltä perussuomalaisten nuorelta ja konkarijäseneltä, miten Purra on vaikuttanut puolueeseen ja sen kenttätyöhön. He kehuivat Purran selkeää ja asiantuntevaa viestintää, rohkeutta ja karismaa. He myös uskoivat, että Purra on tuonut puolueelle uusia äänestäjiä, erityisesti naisia ja nuoria.