Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Zelenskyi ei usko Putinin kestävän pitkää sotaa – MTV seuraa sotaa


Zelenskyi ei usko Putinin kestävän pitkää sotaa: ”Hän tulee kuolemaan” – MTV seuraa sotaa 🚨

Ukrainan ja Venäjän välinen sota on kiihtynyt viime päivinä, kun Venäjä on hyökännyt Ukrainan alueelle useista suunnista. Venäjän presidentti Vladimir Putin on uhannut käyttää ydinaseita, jos Ukraina saa lännen tukea. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei kuitenkaan pelkää Putinia, vaan uskoo tämän olevan heikko ja epätoivoinen.

Zelenskyi piti tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa hän arvosteli Putinia ja kertoi olevansa valmis neuvottelemaan hänen kanssaan. Zelenskyi sanoi, että Putin ei kestä pitkää sotaa, koska hän tietää, että hänen kansansa ei halua sitä. Zelenskyi myös epäili, onko Putin edes elossa, vai onko hän vain Kremlissä piileskelevä nukke.

”Putin on pelkuri. Hän ei uskalla kohdata minua kasvokkain. Hän piiloutuu bunkkeriinsa ja lähettää sotilaitaan kuolemaan. Hän tietää, että jos hän jatkaa tätä hulluutta, hän tulee kuolemaan. Hän tulee kuolemaan yksin ja häpeällisesti”, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi myös kutsui eurooppalaisia, joilla on taistelukokemusta, tulemaan Ukrainaan ”puolustamaan Eurooppaa”. Hän sanoi, että Ukraina on nyt Euroopan etulinja Venäjän aggressiota vastaan. Hän pyysi myös länsimaita toimimaan nopeammin ja tehokkaammin Ukrainan auttamiseksi.

”Me emme pyydä teiltä aseita tai sotilaita. Me pyydämme teiltä solidaarisuutta ja tukea. Me pyydämme teiltä sitoumusta puolustaa demokratiaa ja vapautta. Me pyydämme teiltä sitä, mitä te olette luvanneet meille jo vuosia”, Zelenskyi sanoi.

MTV seuraa sotaa hetki hetkeltä 🕒

MTV Uutiset seuraa Ukrainan sodan tapahtumia reaaliajassa. Tällä hetkellä tilanne on seuraava:

  • Venäjä väittää torjuneensa Ukrainan lennokki-iskun Krimillä sunnuntaina. Venäjän mukaan isku kohdistui kahteen siviilikuljetusalukseen Mustallamerellä. Ukraina kiistää tehneensä iskun.
  • Venäläiset separatistit ovat hyökänneet ukrainalaisiin asemiin Donetskin alueella maanantaina. Taisteluissa on kuollut ainakin neljä ukrainalaissotilasta ja haavoittunut kymmeniä.
  • Ukraina on ilmoittanut aloittavansa osittaisen liikekannallepanon tiistaina. Liikekannallepano koskee 18–60-vuotiaita miehiä ja naisia, jotka ovat saaneet sotilaskoulutuksen. Liikekannallepanon tavoitteena on saada 300 000 reserviläistä valmiuteen.
  • Yhdysvallat on lähettänyt lisää sotilaskalustoa ja -avustusta Ukrainaan. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on sanonut, että Yhdysvallat on valmis puolustamaan Ukrainaa kaikin keinoin. Hän on myös varoittanut Venäjää ”vakavista seurauksista”, jos se jatkaa hyökkäystään.
  • EU on asettanut uusia pakotteita Venäjälle sen sotatoimien vuoksi. Pakotteet kohdistuvat Venäjän puolustus-, energia- ja rahoitussektoreihin. EU on myös keskeyttänyt kaiken yhteistyön Venäjän kanssa ja valmistautuu lisäämään tukeaan Ukrainalle.

0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *