AHL: Suomalaiset tähdet, Hersheyn mestaruus ja Calgaryn sensaatio – kaikki mitä sinun pitää tietää AHL:n kauden 2022-23 huippuhetkistä


AHL-uutiset: Suomalaiset loistavat, Hershey Bears juhlii mestaruutta ja Calgary Wranglers tekee historiaa

AHL eli American Hockey League on NHL:n farmiliiga, jossa pelaa 32 joukkuetta. AHL:ssä nähdään paljon tulevaisuuden NHL-tähtiä, mutta myös kokeneita konkareita ja suomalaisia pelaajia. Tässä artikkelissa kerromme AHL:n viimeisimmät uutiset, tulokset ja sarjataulukot. 🏒

Suomalaiset loistavat AHL:ssä

AHL:ssä pelaa tällä hetkellä yli 20 suomalaista pelaajaa, jotka ovat osoittaneet osaamistaan ja taitojaan. Monet heistä ovat saaneet kutsun NHL:ään tai ovat lähellä sitä. Tässä muutamia suomalaisia nimiä, jotka ovat herättäneet huomiota AHL:ssä:

  • Joakim Kemell: 19-vuotias hyökkääjälupaus pelasi loistavan kauden Coachella Valley Firebirdsissa, joka eteni aina finaaleihin asti. Kemell teki runkosarjassa 28 maalia ja 58 pistettä 72 ottelussa, ja oli joukkueensa paras pistemies. Pudotuspeleissä hän jatkoi maalitehtailua, ja teki 15 maalia ja 25 pistettä 23 ottelussa. Kemell oli koko liigan paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies pudotuspeleissä. Hän on Los Angeles Kingsin varaus vuodelta 2021.
  • Joni Alatalo: 22-vuotias puolustaja pelasi vakuuttavan kauden Hershey Bearsissa, joka voitti AHL:n mestaruuden Calder Cupin. Alatalo oli joukkueensa paras puolustaja sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Hän teki runkosarjassa 11 maalia ja 41 pistettä 71 ottelussa, ja oli koko liigan toiseksi paras puolustaja pistepörssissä. Pudotuspeleissä hän teki neljä maalia ja 14 pistettä 21 ottelussa, ja oli liigan paras puolustaja pistepörssissä. Hän on Washington Capitalsin varaus vuodelta 2020.
  • Joona Luoto: 23-vuotias laitahyökkääjä pelasi vahvan kauden Manitoba Moosessa, joka sijoittui kolmanneksi keskisessä divisioonassa. Luoto teki runkosarjassa 18 maalia ja 36 pistettä 68 ottelussa, ja oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä ja pistemies. Hän sai myös kutsun NHL:ään Winnipeg Jetsiin, jossa hän pelasi kuusi ottelua ilman tehopisteitä. Luoto on Jetsin varaus vuodelta 2019.
  • Joel Blomqvist: 20-vuotias maalivahti pelasi ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa, joka jäi viimeiseksi Atlantin divisioonassa. Blomqvist torjui runkosarjassa 35 ottelussa, joista hän voitti 14. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,12. Hän pelasi myös yhden ottelun NHL:ssä Pittsburgh Penguinsissa, jossa hän torjui 11 laukausta ilman päästettyjä maaleja. Blomqvist on Penguinsin varaus vuodelta 2020.

Hershey Bears juhlii mestaruutta

AHL:n mestaruus ratkesi seitsemännessä ja ratkaisevassa finaaliottelussa, jossa Hershey Bears kaatoi Coachella Valley Firebirdsin 3-2 jatkoajan jälkeen. Ratkaisumaalin teki Hersheyn kapteeni Garrett Pilon, joka sai syötön suomalaispuolustaja Joni Alatalolta. Pilon oli Hersheyn paras pistemies pudotuspeleissä, ja hän teki 21 ottelussa 10 maalia ja 23 pistettä. Hän on Washington Capitalsin varaus vuodelta 2016.

Hershey Bears on AHL:n menestynein seura, sillä se on voittanut mestaruuden nyt 12 kertaa. Viimeksi se juhli Calder Cupia vuonna 2010. Hershey on ollut Washington Capitalsin farmiseura vuodesta 2005 lähtien, ja se on tuottanut monia NHL-tähtiä, kuten Nicklas Bäckström, Braden Holtby ja John Carlson.

Calgary Wranglers tekee historiaa

AHL:ssä nähtiin tällä kaudella uusi joukkue, kun Calgary Wranglers liittyi liigaan. Wranglers on Calgary Flamesin farmiseura, ja se pelaa samassa kaupungissa kuin NHL-joukkue. Wranglers teki heti vaikutuksen, sillä se voitti runkosarjan ylivoimaisesti. Se keräsi 72 ottelussa 106 pistettä, ja oli ainoa joukkue, joka ylitti sadan pisteen rajan. Se teki myös eniten maaleja (256) ja päästi vähiten maaleja (174) koko liigassa.

Wranglersin paras pistemies oli Dustin Wolf, joka oli myös koko liigan paras maalivahti. Hän torjui runkosarjassa 50 ottelussa, joista hän voitti 38. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,88. Hän pelasi myös yhden ottelun NHL:ssä Flamesissa, jossa hän torjui kaikki 11 laukausta. Wolf sai AHL:n kauden päätteeksi President’s Awardin pelaajien erinomaisuudesta. Hän on Flamesin varaus vuodelta 2019.

Wranglers eteni pudotuspeleissä aina finaaleihin asti, mutta joutui taipumaan Hershey Bearsille seitsemännessä ottelussa. Wranglers oli ensimmäinen joukkue AHL:n historiassa, joka pelasi finaaleissa ensimmäisellä kaudellaan liigassa.

Lopuksi

AHL on jännittävä ja laadukas liiga, jossa nähdään paljon huippupelaajia ja tulevaisuuden NHL-tähtiä. Suomalaiset pelaajat ovat osoittaneet kykynsä ja ansainneet arvostusta AHL:ssä. AHL:n kausi 2022-23 oli täynnä draamaa, yllätyksiä ja huippusuorituksia. Onnittelut Hershey Bearsille mestaruudesta ja Calgary Wranglersille historiallisesta debyyttikaudesta! 🏆👏

Kiitos, että luit artikkelini AHL-uutisista. Toivottavasti pidit siitä ja sait uutta tietoa AHL:stä. Jos haluat lukea lisää AHL:stä, voit seurata linkkejä alla olevista lähteistä. Jos haluat kommentoida artikkelia tai kysyä jotain AHL:stä, voit jttaa minulta. Voit jättää kommenttisi tai kysymyksesi alla olevaan kommenttikenttään. Odotan innolla kuulevani sinulta! 😊

Lähteet:


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *