Wagner-johtaja Prigozhin kuoli Putinin tilaamassa salamurhassa – lentokoneen turmassa paljastui epäilyttäviä yksityiskohtia


Kuka oli Jevgeni Prigozhin ja miksi hänen lentokoneensa putosi?

Jevgeni Prigozhin oli venäläinen liikemies ja entinen rikollinen, joka tunnettiin myös nimellä “Putinin kokki”. Hän oli Wagner-palkkasotilasryhmän perustaja ja johtaja, joka on osallistunut sotiin ja konflikteihin eri puolilla maailmaa, kuten Syyriassa, Libyassa, Keski-Afrikassa ja Ukrainassa. Prigozhin oli myös syytetty sekaantumisesta Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja EU:n sisäisiin asioihin.

Prigozhinin lentokone, yksityinen Embraer Legacy 600 -suihkukone, putosi keskiviikkona 23. elokuuta 2023 Moskovan ja Pietarin välillä. Kaikki kymmenen ihmistä koneessa kuolivat. Venäjän viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan onnettomuuden syistä, mutta monet epäilevät, että kyseessä oli salamurha, jonka tilasi Vladimir Putin.

Miksi Putin olisi halunnut tappaa Prigozhinin?

Prigozhin oli pitkään ollut Putinin luottomies ja liittolainen, mutta viime aikoina heidän välinsä olivat kiristyneet. Wagner-ryhmän toiminta oli aiheuttanut useita skandaaleja ja diplomaattisia kriisejä Venäjälle, ja Prigozhin oli alkanut haastaa Putinin valtaa ja vaikutusta. Prigozhin oli myös yrittänyt luoda omaa poliittista liikettään ja tukea oppositiojohtajia.

Monet asiantuntijat uskovat, että Putin ei sietänyt Prigozhinin itsenäisyyttä ja kilpailua, ja päätti päästä eroon hänestä. Putinilla olisi ollut käytössään ilmatorjuntaohjus, jolla hän olisi voinut ampua alas Prigozhinin koneen. Tämä olisi ollut myös varoitus muille Wagner-ryhmän jäsenille ja Putinin vastustajille.

Mitkä ovat todisteet salamurhasta?

Prigozhinin lentokoneen turmassa on useita epäilyttäviä yksityiskohtia, jotka viittaavat siihen, että kyseessä ei ollut tavallinen onnettomuus. Esimerkiksi:

  • Koneen mustat laatikot olivat vaurioituneet niin pahasti, ettei niistä saatu mitään tietoja.
  • Koneen lentoreitti oli muuttunut ilman selitystä ennen putoamista.
  • Koneen nousu- ja laskukiito olivat epätavallisen lyhyitä ja nopeita.
  • Koneen pystynopeus alkoi muuttua dramaattisesti ennen putoamista.
  • Koneen rekisteröinti oli vaihdettu useita kertoja ennen lentoa.
  • Koneessa oli vain seitsemän matkustajaa, vaikka se olisi voinut kuljettaa jopa 13 henkilöä.
  • Koneessa oli Wagner-ryhmän muita johtajia, kuten sen perustaja Dmitri Utkin.

Nämä seikat herättävät kysymyksen: oliko Prigozhinin lentokoneen turma todella onnettomuus vai Putinin tilaama salamurha? 🤔


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *