Vertailussa kahden professorin kirjan anti kansalle lyhyesti | Uusi Suomi Puheenvuoro

Luin juuri Turun yliopiston prof. Pentti Huovisen kirjan – Parantavat Bakteerit https://www.wsoy.fi/kirja/pentti-huovinen/parantavat-bakteerit/9789510462010 Siinä kerrottiin selkosuomella, miten tärkeitä monet bakteerit terveydelle ovat, mitä puutokset bakteereissa aiheuttavat, mikä niitä tuhoaa ja mitä kaikkea sairauksia monet huonot bakteerikannat voivatkaan aiheuttaa. Taas siis yksi hyödyllinen kirja Huoviselta. Aiemmin luin Turun yliopiston prof. Juhani Knuutin kirjan – Kauppatavarana terveys https://turpaduunari.fi/kauppatavarana-asennevamma/


Vertailussa kahden professorin kirjan anti kansalle lyhyesti | Uusi Suomi Puheenvuoro

Luin juuri Turun yliopiston prof. Pentti Huovisen kirjan – Parantavat Bakteerit
https://www.wsoy.fi/kirja/pentti-huovinen/parantavat-bakteerit/9789510462010

Siinä kerrottiin selkosuomella, miten tärkeitä monet bakteerit terveydelle ovat, mitä puutokset bakteereissa aiheuttavat, mikä niitä tuhoaa ja mitä kaikkea sairauksia monet huonot bakteerikannat voivatkaan aiheuttaa. Taas siis yksi hyödyllinen kirja Huoviselta.

Aiemmin luin Turun yliopiston prof. Juhani Knuutin kirjan – Kauppatavarana terveys https://turpaduunari.fi/kauppatavarana-asennevamma/

– josta en saanut mitään tietoa – eikä voi saada kukaan muukaan – koska siinä professori vain tuomitsee itselleen vieraita hoitoaloja ja ammatteja. Kyseinen mielipide- tai vihapuhekirja on otettu kuitenkin yliopistoilla opetuskäyttöön, joka kyseenalaistaa yliopistojen roolia uskottavana tiedon lähteenä.

On jo pitkään aloilla ihmetelty, miksi media on tukenut tarpeetonta hoitoihin kohdistuvaa vihapuhetta ja julkaissut professori Knuutin lähettämiä s-posteja semmoisenaan – ottamatta edes kohteita keskusteluun mukaan? Semmoinen rikkoo myös journalismin ohjeita.

Kun taas Pentti Huovisen tarjoamia hyödyllisiä oppeja ja tietoa sairauksien syistä, ennaltaehkäisyistä ja hoidoista, julkaistaan medioissa harvoin.

Yksi syy siihen lienee: ”Hyvät, pahat antibiootit” – Huovinen, jotka hän tuo esiin lukuisin tutkimuksin merkittävässä asiana huimasti lisääntyvien nykysairauksien: allergiat, lihavuus, käytöshäiriöt, tulehduskierteet, Parkinson, syövät, Ms-tauti, dysbioosi, Crohnin tauti, haavainen paksusuoli, Alzheimer… aiheuttajina.

Lääketieteellä on vahva asema mediaan ja lääketiede ei luonnollisesti halua olla syyllinen sairauksiin – joten huomio on tarkoituksella haluttu siirtää toisaalle. Median toiminta asiassa ollut kuitenkin kovin ala-arvoista. Tutkiva journalismi on paljolti hävinnyt, koska nykyisin s-posti tuo toimistoon ilmaiseksi sen ”tiedon”.

Aina meitä jokin ”kirkko” ohjaa tarpeidensa mukaan.