Veikkausliiga: Ilves murskasi AC Oulun ja katkaisi pitkän voitottoman putkensa

Ruutu: Huippuhetket lauantain AC Oulu-Ilveksestä

Ilves sai vihdoin maalihanat auki ja voitti AC Oulun 3-0. Ottelun maalit ja muut huippuhetket pääset katsomaan Ruudun koostevideosta artikkelikuvaa klikkaamalla.

Ilves oli eilen illalla Oulussa tehnyt ryhmädynamiikkaharjoituksia ja pelaajat oli kirjoitellut toisten pelaajien selkään paperille positiivisia ajatuksia. Ennen ottelua Ilveksen pukukopissa oli luettu ääneen näitä viestejä ja se näkyi kentällä.

Ilves hallitsi peliä alusta alkaen ja loi useita maalipaikkoja. Ensimmäisen vartin jälkeen nähtiin vihdoin palkinto Ilveksen vahvasta pelaamisesta, kun korkea prässi tuotti pallonriiston ja kapteeninnauhaa kantanut Lauri Ala-Myllymäki laukoi pallon tarkasti takakulmaan.

Toisella puoliajalla Ilves jatkoi painostustaan ja lisäsi johtoaan 66. minuutilla. Sabit James Ngor sai pallon vasemmalla laidalla ja harhautti puolustajan ennen kuin ampui komean kudin yläkulmaan.

Lopullisen niitin iski Oskari Jukkola, joka pääsi läpiajoon Eetu Mömmön syötöstä ja sijoitti pallon varmasti ohi AC Oulun maalivahdin.

Ilves katkaisi näin pitkän voitottoman putkensa, joka oli alkanut toukokuun lopulla. Joukkue nousi sarjataulukossa kymmenenneksi, kun taas AC Oulu jäi toiseksi viimeiseksi.