Valo deittisovellus on konkurssin partaalla – voiko se pelastaa kristillisen rakkauden?


Valo-sovellus kärsii miljoonatappioista – mitä tapahtuu kristilliselle deittipalvelulle?

Valo on suomalainen kristillinen deittisovellus, joka on kerännyt noin 130 000 käyttäjää Suomessa vuoden 2021 kesästä lähtien. Sovellus perustuu Kotisataman Deitti -deittailusivustoon, joka on ollut toiminnassa jo liki 20 vuotta. Valon tavoitteena on auttaa kristittyjä löytämään elämänkumppani, joka jakaa heidän arvomaailmansa.

Mutta miten Valo pärjää kilpailussa muiden deittisovellusten kanssa? Ja miten se aikoo rahoittaa laajentumisensa ulkomaille? Tässä artikkelissa kerromme Valon synkistä talousluvuista, sen haasteista ja mahdollisuuksista kristillisenä deittipalveluna.

Valo teki yli miljoonan euron tappion vuonna 2022

Valo-sovellusta ylläpitävän Kotisataman Valo Oy:n liikevaihto viime vuoden tilikaudella oli noin puoli miljoonaa euroa. Liiketappiota yhtiö teki kuitenkin yli miljoona euroa, mikä on lähes kaksinkertainen summa edelliseen vuoteen verrattuna.

Tappion syynä oli sovelluksen laajentuminen ulkomaille kovaa vauhtia, mikä on syönyt sijoittajien pääomaa. Valo aloitti toimintansa Ruotsissa ja Italiassa vuoden 2022 lopulla, ja suunnittelee avaavansa palvelunsa myös Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Valon perustaja Miika-Markus Järvelä on sanonut, että ulkomaanvalloitus on ollut riskialtis veto, mutta uskoo sen kannattavan pitkällä tähtäimellä. Hän on myös todennut, että Valo ei ole pelkkä bisnes, vaan myös kutsumus.

Valo kohtaa kritiikkiä ja kilpailua

Valo ei ole saanut pelkkiä kehuja käyttäjiltään ja mediassa. Sovellus herätti aloittaessaan huomiota, sillä sen kerrottiin olevan vain heteroille suunnattu palvelu. Sittemmin linja on kuitenkin tiimin mukaan muuttunut.

Sovelluksen kehittäjät kertovat nyt, että Valo on kaikille kristityille suunnattu deittipalvelu, jossa jokainen voi etsiä omana itsenään elämänkumppania. He sanovat myös, että sovellus ei ole sidoksissa mihinkään kirkkokuntaan tai uskonnonhaaraan.

Mutta riittääkö tämä houkuttelemaan uusia käyttäjiä? Ja miten Valo eroaa muista deittisovelluksista? Valon tekijätiimin mukaan Valon vahvuus on sen kristillinen profiili, joka yhdistää käyttäjiä, jotka etsivät vakavaa parisuhdetta.

He väittävät, että Valo on turvallinen ja luotettava palvelu, jossa ei ole valeprofiileja, häirintää tai petoksia. He myös korostavat, että Valo on kotimainen ja suomenkielinen sovellus, joka tuntee suomalaisen kulttuurin ja arvot.

Valo haluaa tulla maailman suosituimmaksi kristilliseksi deittipalveluksi

Valon tulevaisuuden suunnitelmat ovat kunnianhimoiset. Sovellus haluaa tulla maailman suosituimmaksi kristilliseksi deittipalveluksi, ja haastaa muut isot toimijat, kuten Tinderin ja Bumblen.

Tämä vaatii kuitenkin paljon markkinointia, kehitystä ja rahoitusta. Valo on saanut tukea muun muassa Business Finlandilta ja yksityisiltä sijoittajilta, mutta tarvitsee lisää pääomaa kasvaakseen globaaliksi brändiksi.

Valon tekijätiimi uskoo, että heillä on potentiaalia menestyä kansainvälisesti, sillä kristittyjä on maailmassa yli kaksi miljardia. He sanovat myös, että heillä on ainutlaatuinen visio ja missio, joka erottaa heidät muista deittipalveluista.

He haluavat auttaa ihmisiä löytämään rakkauden, joka perustuu yhteisiin arvoihin ja uskoon. He haluavat myös edistää kristillistä yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta maailmassa, jossa monet kokevat yksinäisyyttä ja eristyneisyyttä.

Yhteenveto

Tämä artikkeli kertoi Valo-sovelluksesta, joka on suomalainen kristillinen deittipalvelu. Artikkelissa kerrottiin seuraavat asiat:

  • Valo teki yli miljoonan euron tappion vuonna 2022, koska se laajensi toimintaansa ulkomaille.
  • Valo kohtaa kritiikkiä ja kilpailua muilta deittisovelluksilta, mutta väittää olevansa turvallinen ja luotettava palvelu kristityille.
  • Valo haluaa tulla maailman suosituimmaksi kristilliseksi deittipalveluksi, ja uskoo sillä olevan potentiaalia menestyä kansainvälisesti.

Toivottavasti tämä artikkeli antoi sinulle hyvän kuvan Valo-sovelluksesta ja sen tilanteesta. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan Valoa tai haluat lukea lisää aiheesta, voit ladata sovelluksen täältä tai tutustua sen verkkosivuihin täällä. 😊

Kiitos lukemisesta! Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi tai kommentoi alla olevaan laatikkoon. Haluaisimme kuulla mielipiteesi Valo-sovelluksesta ja kristillisestä deittailusta. 😍

Oletko sinä löytänyt elämänkumppanisi Valosta? Vai etsitkö vielä sitä oikeaa? Mitkä ovat sinun kokemuksesi kristillisestä deittipalvelusta? Kerro meille tarinasi! 😊