Ukrainan ohjusisku Krimille räjäytti Venäjän tukikohdan – katso kuvat tuhosta!


Ukraina iski Venäjän tukikohtaan Krimillä – mitä tapahtui ja miksi?

Ukraina on tehnyt onnistuneen ohjusiskun Venäjän tukikohtaan Krimin pohjoisosassa, kertoo Forbes-lehden sotatoimittaja David Axe. Iskussa käytettiin Britannialta saatuja Storm Shadow -ohjuksia, jotka ovat pitkän kantaman risteilyohjuksia, jotka voivat lentää matalalla ja väistellä ilmatorjuntaa.

Iskun kohteena oli ammusvarasto, jossa oli arviolta 100 venäläissotilasta ja useita ajoneuvoja. Axe arvioi, että isku oli Ukrainan vastaus Venäjän hyökkäyksille Ukrainan itärintamalla, jossa Venäjä on tukenut separatisteja vuodesta 2014 lähtien. Venäjä myös liitti Krimin niemimaan itseensä laittomasti samana vuonna.

Ukraina ei ole tunnustanut iskua virallisesti, mutta sen puolustusministeriö on julkaissut kuvia Su-24-pommikoneista, jotka ovat kykeneviä laukaisemaan Storm Shadow -ohjuksia. Venäjän miehityshallinto on vahvistanut iskun ja sanonut, että se aiheutti vahinkoa, mutta ei ihmishenkien menetyksiä.

Miksi Ukraina iski juuri nyt?

Ukrainan ohjusisku oli rohkea ja yllättävä teko, joka osoitti, että Ukraina ei pelkää Venäjää eikä anna sen jatkaa aggressiotaan rauhassa. Isku oli myös symbolinen, sillä se kohdistui Krimille, joka on Ukrainalle tärkeä alue ja jonka se haluaa takaisin.

Isku saattoi olla myös kosto Venäjän viimeaikaisista hyökkäyksistä Ukrainaan, kuten Odessan kaupungin ohjusiskusta, joka vaurioitti viljanvientiyritystä ja aiheutti useita kuolonuhreja. Lisäksi Venäjä on väittänyt ampuneensa alas useita Ukrainan drooneja Moskovan yllä ja tehneensä drooni-iskuja Krimillä.

Isku saattoi olla myös vastaus Venäjän sotilaalliseen uhitteluun alueella, kuten sen joukkojen kasvattamiseen Ukrainan rajalla ja Mustallamerellä. Ukraina on pyytänyt länsimaita tukemaan sitä konfliktissa ja painostamaan Venäjää lopettamaan hyökkäykset ja vetämään joukkonsa pois.

Mitä seurauksia iskulla voi olla?

Ukrainan ohjusisku voi kärjistää tilannetta entisestään ja johtaa lisääntyneeseen väkivaltaan alueella. Venäjä voi vastata iskuun omilla iskuillaan tai lisätä sotilaallista läsnäoloaan Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Tämä voi puolestaan provosoida Ukrainaa tekemään uusia iskuja tai pyytämään lisää apua länsimailta.

Isku voi myös vaikuttaa diplomaattisiin pyrkimyksiin ratkaista konflikti rauhanomaisesti. Isku voi vaikeuttaa neuvotteluja, jotka perustuvat Minskin sopimukseen vuodelta 2015, joka on tarkoitus lopettaa taistelut ja palauttaa Ukrainan alueellinen koskemattomuus. Isku voi myös lisätä jännitteitä Venäjän ja länsimaiden välillä, jotka ovat asettaneet Venäjälle pakotteita sen toimien vuoksi.

Toisaalta isku voi myös herättää huomiota konfliktiin, joka on jatkunut jo vuosia ja vaatinut yli 13 000 ihmisen hengen. Isku voi lisätä painetta Venäjälle lopettaa hyökkäykset ja kunnioittaa Ukrainan suvereniteettia. Isku voi myös osoittaa, että Ukraina on valmis puolustamaan itseään ja että sillä on kykyä ja tahtoa tehdä niin.

Mitä sinä ajattelet Ukrainan ohjusiskusta Krimille?

Tämä oli artikkeli Ukrainan ohjusiskusta Krimille. Toivottavasti se antoi sinulle uutta tietoa ja näkökulmaa tilanteeseen. Mitä sinä ajattelet iskusta ja sen seurauksista? Oletko huolissasi konfliktin eskaloitumisesta vai toiveikas rauhan mahdollisuudesta? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 😊

Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää kiinnostavia uutisia maailmalta. Kiitos, että luit! 👍


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *