Tero Vesterinen kertoo avoimesti elämänsä vaikeimmasta vaiheesta – näin hän nousi pohjalta ja sai Vuoden iskelmä -palkinnon


Tero Vesterinen kertoo avoimesti masennuksestaan ja sydänpeltojen merkityksestä

Tero Vesterinen on suomalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Vesterinen Yhtyeineen -yhtyeen solistina. Hän on tehnyt pitkän uran musiikin parissa, mutta matka ei ole ollut helppo. Hän on kärsinyt masennuksesta ja työuupumuksesta, jotka pakottivat hänet tekemään isoja muutoksia elämässään.

Vesterinen kertoo avoimesti vaikeasta elämänvaiheestaan Ylen Vesterisen valinnat -ohjelmassa. Hän sanoo, että hän oli kuusi vuotta sitten tilanteessa, jossa hän teki liikaa töitä ja laiminlöi perhettään ja itseään. Hän oli näyttämöteknikkona teatterissa ja samalla kiersi bändinsä kanssa maata ja levytti musiikkia. Kotona odottivat vaimo ja kaksi pientä lasta sekä remonttia vaativa puutalo.

Hän sai paniikkihäiriön ja lopulta burnoutin, joka johti keskivaikeaan masennukseen. Lääkäri määräsi pitkiä sairauslomia ja lääkkeitä. Vesterinen tajusi, että hänen oli pakko valita, mitä hän haluaa tehdä elämällään. Hän irtisanoutui vakityöstään ja päätti keskittyä musiikkiin.

Se oli hyvä päätös, sillä Vesterinen Yhtyeineen on noussut suureen suosioon viime vuosina. Heidän viimeisin single Kohti sydänpeltoja on ollut yksi radioiden soitetuimmista kappaleista ja voitti Vuoden iskelmä -palkinnon Iskelmä Gaalassa helmikuussa. Kappale kertoo rakkaudesta ja hyvästä olosta.

Vesterinen sanoo, että sydänpelto on hänen oma mielikuvituksensa tuote. Hän ei ollut aluksi varma, mitä se tarkoittaa, mutta se kuulosti paikalta, missä on hyvä olla. Hän sanoo, että se on myös vertauskuva hänen mielenterveydelleen, josta hän pitää nyt kynsin ja hampain kiinni.

Vesterinen haluaa jakaa tarinansa siksi, että hän toivoo voivansa auttaa muita samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Hän sanoo, että masennus on yleinen sairaus, josta ei pidä hävetä tai vaieta. Hän sanoo, että hän on oppinut arvostamaan elämää enemmän ja nauttimaan pienistä asioista.

Vesterinen Yhtyeineen jatkaa menestyksekästä Hetken ikuinen -levynjulkaisukiertuetta myös syksyllä 2023. Luvassa on kymmenen keikkaa isoilla klubeilla ja areenoilla. Bändin hurja keikkasuosio on osoitus siitä, että heidän musiikkinsa puhuttelee kuulijoita.

🎵🎵🎵


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *