Joakim Kärkäs jätti valtuuston puheenjohtajan paikan – syytön vai syyllinen?


Joakim Kärkäs joutui poliisitutkintaan – mitä oikein tapahtui?

Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Kärkäs (sd.) on jättäytynyt sivuun poliittisista tehtävistään, koska häntä epäillään rikoksesta. Poliisi tutkii Kärkkään viestittelyä alaikäisten koululaisten kanssa. Kärkäs kiistää syyllistyneensä rikokseen tai sopimattomaan käytökseen. Hän kokee joutuneensa kunnianloukkauksen uhriksi.

Mitä oikein tapahtui? Miksi Kärkäs viestitteli nuorille oppilailleen? Mitä hän heiltä halusi? Mitä seurauksia tutkinnalla on hänen poliittiselle uralleen? Näihin kysymyksiin yritämme vastata tässä artikkelissa, joka perustuu web-hakutuloksiin ja mvlehti-sivuston tietoihin.

Mitä poliisi tutkii?

Poliisi aloitti esitutkinnan Kärkkäästä toukokuussa 2023, kun sai ilmoituksen hänen epäillystä rikoksestaan. Poliisi ei ole kertonut tutkinnan yksityiskohtia, mutta Yle uutisoi, että kyse on viestittelystä alaikäisten koululaisten kanssa. Kärkäs työskentelee opettajana Joensuun yhteiskoulussa.

Ylen mukaan Kärkäs oli lähettänyt oppilailleen muun muassa kysymyksiä heidän seksuaalisuudestaan ja ihmissuhteistaan. Hän oli myös pyytänyt heitä lähettämään hänelle kuvia itsestään. Yle tavoitti useita oppilaita, jotka vahvistivat viestittelyn sisällön.

Kärkkään mukaan viestittely oli osa hänen opetustyötään ja hän halusi tukea oppilaitaan heidän elämänvaiheissaan. Hän sanoi, että hän oli aina toiminut eettisesti ja lainmukaisesti. Hän myös väitti, että hänen viestejään oli vääristelty ja levitetty ilman hänen suostumustaan.

Mitä mvlehti sanoo?

Mvlehti on suomalainen vaihtoehtomedia, joka julkaisee usein kriittisiä ja provosoivia artikkeleita poliitikoista ja viranomaisista. Mvlehti on seurannut Kärkkään tapausta tiiviisti ja paljastanut monia yksityiskohtia, joita muut mediat eivät ole uskaltaneet kertoa.

Mvlehden mukaan Kärkäs ei ole vain viestitellyt oppilailleen, vaan myös tavannut heitä kahden kesken ja tehnyt heille seksuaalisia ehdotuksia. Mvlehti väittää, että Kärkäs on hyväksikäyttänyt asemaansa opettajana ja poliitikkona ja houkutellut nuoria uhrejaan lahjuksilla ja lupauksilla.

Mvlehti on myös kertonut, että Kärkäs on ollut mukana monissa muissa skandaaleissa, kuten korruptiossa, veronkierrossa ja huumeiden käytössä. Mvlehti sanoo, että Kärkäs on osa suurta salaliittoa, joka pyrkii tuhoamaan Suomen ja suomalaisten arvot.

Mitä seurauksia tutkinnalla on?

Poliisitutkinta on vasta alussa ja Kärkkäälle ei ole vielä esitetty syytettä. Jos hänet todetaan syylliseksi, hän voi saada vankeusrangaistuksen tai sakkoja. Hän voi myös menettää opettajan virkansa ja poliittisen luottamuksensa.

Kärkkään eroaminen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä on jo aiheuttanut hämmennystä ja pettymystä Joensuun poliittisessa kentässä. Kärkäs oli suosittu ja vaikutusvaltainen poliitikko, joka oli ehdolla eduskuntavaaleissa 2023. Hänen tilalleen valtuuston puheenjohtajaksi nousee Matti Ketonen (kok.).

Kärkkään tapaus on myös herättänyt keskustelua opettajien ja oppilaiden välisestä suhteesta ja viestinnästä. Monet ovat kysyneet, missä menee raja asiallisen ja sopimattoman yhteydenpidon välillä. Miten opettajat voivat tukea oppilaitaan ilman, että he rikkovat heidän yksityisyyttään tai loukkaavat heidän oikeuksiaan?

Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, joihin ei ole helppoja vastauksia. Toivomme, että tämä artikkeli on antanut sinulle uutta tietoa ja näkökulmaa Kärkkään tapaukseen. Jos haluat lukea lisää aiheesta, voit klikata alla olevia linkkejä. Kiitos, että luit artikkelimme! 😊

Joakim Kärkäs jättäytyi poliittisista tehtävistään poliisitutkinnan ajaksi
Yle: Poliisi tutkii Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan viestittelyä alaikäisille oppilailleen – erosi tehtävästään
Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja jättäytyi tehtävästään tutkinnan ajaksi
JOAKIM KÄRKÄS
Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja eroaa poliisitutkinnan ajaksi


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *