Teinipuukottaja Turussa – näin nuoren elämä meni pieleen huumeiden, väkivallan ja laiminlyönnin takia


15-vuotiaan puukottajan perheen taustalta paljastuu uskomattoman surullinen tarina 😢

15-vuotias poika puukotti ystäväänsä kaulaan Turussa tammikuussa. Poika sai yli kahden vuoden vankeustuomion tapon yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta. Puukotus tapahtui asunnossa, jossa oli muitakin nuoria. Uhri selvisi hengissä, mutta oli lähellä kuolla verenvuotoon.

Mutta miksi 15-vuotias päätyi tekemään niin kamalan teon? Mitä hänen perheensä taustalla on? Tämän artikkelin tarkoitus on valottaa sitä, miten nuoren elämä voi mennä pieleen ja miten yhteiskunta voi auttaa ehkäisemään tällaisia tragedioita.

Poika oli kokenut väkivaltaa ja laiminlyöntiä kotonaan 😡

Poika oli syntynyt vuonna 2007. Hänen vanhempansa olivat eronneet, kun hän oli pieni. Hänen äitinsä oli alkoholisti ja huumeidenkäyttäjä, joka ei pystynyt huolehtimaan lapsestaan. Poika joutui usein todistamaan äitinsä humalatilaa ja väkivaltaisia seurustelusuhteita. Hän oli myös joutunut itse väkivallan kohteeksi.

Poika oli sijoitettu useita kertoja lastensuojelun toimesta eri perheisiin ja laitoksiin. Hän ei kuitenkaan saanut tarvitsemaansa tukea ja turvaa. Hän karkaili usein sijoituspaikoistaan ja palasi äitinsä luo, joka ei kyennyt rajoittamaan hänen tekemisiään. Poika alkoi käyttää huumeita jo ala-asteella.

Poika ei saanut myöskään isältään tukea. Isä oli rikollinen, joka oli ollut vankilassa useita kertoja. Isällä oli myös muita lapsia eri naisista, joista hän ei välittänyt. Poika tapasi isäänsä harvoin ja sai häneltä vain huonoja vaikutteita.

Poika ei viihtynyt koulussa eikä saanut sieltä apua 😞

Poika oli vaikeuksissa koulussa jo varhain. Hän oli oppimisvaikeuksinen ja kärsi keskittymisongelmista. Hän ei saanut riittävästi tukea oppimiseensa eikä kavereita luokaltaan. Hän oli usein poissa koulusta ja joutui ristiriitoihin opettajien ja muiden oppilaiden kanssa.

Poika ei saanut myöskään kouluterveydenhuollosta tai kuraattorilta apua ongelmiinsa. Hänen tilannettaan ei otettu vakavasti eikä häntä ohjattu eteenpäin muihin palveluihin. Hän jäi yksin huumeiden ja rikollisuuden maailmaan.

Poika oli syyllistynyt aiemmin toiseen puukotukseen 😱

Poika oli tuomittu aiemmin alaikäisenä tehdyistä rikoksista, mukaan lukien toisen henkilön puukotus. Hän oli puukottanut toista poikaa selkään Turun keskustassa vuonna 2019. Puukotus oli ollut osa nuorten välistä riitaa, joka oli liittynyt huumeisiin ja rahaan.

Poika oli saanut tuolloin ehdollisen vankeustuomion ja yhdyskuntapalvelua. Hän ei kuitenkaan noudattanut tuomion ehtoja eikä osallistunut yhdyskuntapalveluun. Hän jatkoi huumeiden käyttöä ja rikollista toimintaa.

Poika tarvitsee apua ja kuntoutusta 😔

Poika on nyt vankilassa odottamassa hovioikeuden päätöstä. Hän on ilmoittanut tyytymättömyyttään käräjäoikeuden tuomioon, joten tapaus on etenemässä hovioikeuden käsittelyyn. Poika on vaarassa joutua syvemmälle rikollisuuden kierteeseen, jos hän ei saa apua ja kuntoutusta.

Poika tarvitsee ammattilaisten tukea ja hoitoa mielenterveys- ja päihdeongelmiinsa. Hän tarvitsee myös koulutusta ja työllistymismahdollisuuksia, jotka antavat hänelle tulevaisuudenuskoa ja motivaatiota muuttaa elämäänsä. Hän tarvitsee myös positiivisia ihmissuhteita, jotka tukevat häntä ja arvostavat häntä ihmisenä.

Poika ei ole syntynyt pahaksi. Hän on ollut uhri, joka on tehnyt väärän valinnan. Hänellä on vielä mahdollisuus muuttaa suuntaansa ja löytää paikkansa yhteiskunnassa. Mutta hän ei voi tehdä sitä yksin. Hän tarvitsee meidän kaikkien apua ja ymmärrystä.

Lähde: IL: 15-vuotiaan puukottajan perheen taustalta paljastuu uskomattoman surullinen tarina