Taliban kielsi naisia ​​vierailemasta suositussa kansallispuistossa – naiset pelkäävät oikeuksiensa menettämistä


Taliban on ilmoittanut, että naiset eivät saa enää vierailla Afganistanin suosituimmassa kansallispuistossa Band-e-Amirissa. Puisto on tunnettu sinisistä järvistään ja luonnonkauneudestaan. Talibanin mukaan naiset voivat käydä puistossa vain, jos heillä on miespuolinen huoltaja mukanaan.

Naiset ovat reagoineet kieltoon järkytyksellä ja pelolla. He pelkäävät, että Taliban rajoittaa heidän vapauttaan ja oikeuksiaan entisestään. Monet naiset ovat sanoneet, että he haluavat nauttia luonnosta ja matkustaa ilman miehen valvontaa.

Band-e-Amirin kansallispuisto on ollut yksi harvoista paikoista, jossa naiset ovat voineet rentoutua ja hengittää raitista ilmaa. Puisto on myös ollut tärkeä tulonlähde alueen asukkaille, jotka ovat tarjonneet palveluita ja tuotteita turisteille.

Talibanin kielto on osa heidän pyrkimystään palauttaa tiukka islamilainen laki Afganistanissa. He ovat jo kieltäneet naisten koulunkäynnin, työskentelyn ja musiikin kuuntelun. He ovat myös vaatineet naisten peittämään itsensä kokonaan burkalla.