Svitolina yllätti Swiatekin ja eteni Wimbledonin välieriin – näin hän teki sen


Elina Svitolina yllätti maailman ykkösen Wimbledonissa

Wimbledonin tennisturnauksessa nähtiin tiistaina sensaatiomainen tulos, kun villillä kortilla mukaan päässyt ukrainalainen Elina Svitolina pudotti naisten kaksinpelin puolivälierissä turnauksen ykkössijoitetun Iga Swiatekin. Svitolina voitti kolmieräisen trillerin luvuin 7-5, 6-7, 6-2 ja eteni toista kertaa urallaan Wimbledonin välieriin.

Svitolina, 28, on maailmanlistalla sijalla 76 ja palasi kilpakentille vasta huhtikuussa synnytettyään esikoisensa. Hän on kuitenkin pelannut Wimbledonin välierissä neljä vuotta sitten ja osoittanut olevansa vaarallinen vastustaja kaikille. Swiatek, 21, oli turnauksen suurin ennakkosuosikki ja puolusti maailmanlistan ykköspaikkaansa. Puolalainen oli voittanut edelliset 14 otteluaan ja kruunannut kauden kolmannen Grand Slam -voittonsa Ranskan avoimissa.

Ottelu oli tasainen ja jännittävä alusta loppuun. Ensimmäisessä erässä Swiatek johti murrolla 5-3, mutta Svitolina nousi rinnalle ja ohi neljällä peräkkäisellä pelivoitolla. Toisessa erässä Svitolina oli lähellä ratkaista ottelun, kun hän johti tiebreakissa 4-1. Swiatek kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin ja vei erän nimiinsä 7-5. Kolmannessa erässä Svitolina näytti kokemuksensa ja kovuutensa. Hän murtautui heti Swiatekin syötössä ja piti etumatkansa loppuun asti. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 41 minuuttia.

”Alussa turnauksesta jos joku olisi sanonut minulle, että olisin välierissä ja voittaisin maailman ykkösen, olisin sanonut, että he ovat hulluja”, Svitolina sanoi lehdistötilaisuudessa. ”Olen todella iloinen siitä, miten olen pelannut täällä. Olen taistellut jokaisessa ottelussa ja antanut kaikkeni.”

Svitolina kohtaa välierissä toisen yllättäjän, tšekkiläisen Marketa Vondrousovan, joka pudotti nelossijoitetun Jessica Pegulan. Toinen välieräpari on Aryna Sabalenka ja Karolina Pliskova. Wimbledonin naisten kaksinpelin mestari selviää lauantaina.

Lähde: The Guardian

Tämän artikkelin on kirjoittanut ja julkaissut https://mvlehti.org – MV Lehti 📰