Sara Lappalainen ennätys: Suomen juoksutähti teki historiaa ja paljasti salaisen toiveensa kisajärjestäjille


Sara Lappalainen teki historiaa Kalevan kisoissa – paljasti, mitä sanoi järjestäjille ennen juoksuaan

Sara Lappalainen on yksi Suomen yleisurheilun kirkkaimmista tähdistä. Hän on juossut tällä kaudella useita SE-aikoja ja edustanut maataan Tokion olympialaisissa. Viime viikonloppuna hän kruunasi kautensa voittamalla kaksi Suomen mestaruutta Kalevan kisoissa Lahdessa.

Lappalainen oli ylivoimainen sekä 800 että 1500 metrillä. Hän juoksi molemmat matkat hallitusti ja jätti kilpakumppaninsa taakseen loppukirissä. Hän oli erityisen iloinen 1500 metrin voitostaan, sillä se oli hänen ensimmäinen mestaruutensa tuolla matkalla.

”Tämä on aika mieletöntä. Olen niin onnellinen, että sain tämän aikaan. Olen aina halunnut voittaa 1500 metriä, mutta en ole koskaan ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa tai uskaltanut lähteä kokeilemaan”, Lappalainen sanoi Ylen haastattelussa.

Lappalainen ei ollut pelkästään tyytyväinen omaan suoritukseensa, vaan myös kisajärjestelyihin. Hän kiitti Lahden Urheilukeskuksen tunnelmaa ja kannustusta, mutta myös sitä, että järjestäjät olivat ottaneet huomioon hänen erityistoiveensa.

”Olin pyytänyt järjestäjiltä, että saisimme juosta 1500 metriä ilman lähtöviivaa. Se on minulle parempi, koska olen tottunut juoksemaan niin kansainvälisissä kisoissa. Se antaa minulle enemmän vapautta valita oma paikkani ja rytmini”, Lappalainen paljasti.

Lappalainen sanoi, että hän oli ottanut asian puheeksi kulisseissa ennen juoksuaan ja saanut myönteisen vastauksen. Hän arvosti sitä, että järjestäjät olivat kuunnelleet häntä ja olleet joustavia.

”Tämä on historiaa. En ole koskaan nähnyt, että Suomessa olisi juostu ilman lähtöviivaa. Se oli tosi hienoa, että he tekivät sen meille mahdolliseksi. Se osoittaa, että he välittävät urheilijoista ja haluavat tarjota meille parhaat olosuhteet”, Lappalainen kehui.

Lappalainen sai paljon kiitosta ja onnitteluja muilta urheilijoilta ja yleisöltä. Hän oli liikuttunut saamastaan tuesta ja arvostuksesta. Hän sanoi, että hän nautti jokaisesta hetkestä Lahdessa ja halusi jakaa ilonsa kaikkien kanssa.

”Tämä on ollut uskomaton viikonloppu. Olen niin kiitollinen kaikille, jotka ovat olleet mukana tässä matkassa. Tämä on ollut unelmieni täyttymys. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat kannustaneet minua ja uskoneet minuun. Olette mahtavia!” Lappalainen hehkutti.

Lappalainen on nyt ansainnut paikkansa Suomen yleisurheilun huipulla. Hän on osoittanut, että hän pystyy kilpailemaan maailman parhaiden kanssa ja juoksemaan ennätyksiä. Hän on myös näyttänyt, että hän on rohkea ja vaativa urheilija, joka ei pelkää ottaa kantaa asioihin, jotka vaikuttavat hänen suoritukseensa.

Lappalainen on esikuva ja inspiraatio monille nuorille juoksijoille, jotka haluavat seurata hänen jalanjälkiään. Hän on todistanut, että kovalla työllä, sitkeydellä ja intohimolla voi saavuttaa mitä vain. Hän on Sara Lappalainen, Suomen yleisurheilun tähti. 🌟🏃‍♀️🥇