RKP:n hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa kariutui – sisäinen kapina johti eroon


HBL: RKP:n sisällä syntyi hallitusyhteistyötä vastustava ryhmä – mukana Eva Biaudet

Onko sinua koskaan ärsyttänyt, että RKP on aina valmis tekemään yhteistyötä minkä tahansa puolueen kanssa? Oletko toivonut, että RKP ottaisi kantaa arvoihinsa ja linjaansa? Jos vastasit kyllä, et ole yksin. HBL:n mukaan RKP:n sisällä on syntynyt ryhmä, joka vastustaa hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Ryhmän tavoitteena on toimia ”vastavoimana äärioikeistolle” ja lobata sinipunan puolesta.

Ryhmän perustajia ovat muun muassa kansanedustaja Eva Biaudet, entinen kansanedustaja Christina Gestrin ja entinen puoluesihteeri Mikaela Nylander. Heidän mukaansa RKP ei voi jatkaa yhteistyötä puolueen kanssa, joka ”halveksii demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota”. He myös kritisoivat RKP:n johtoa siitä, että se ei ole ottanut kantaa perussuomalaisten rasistisiin ja populistisiin puheisiin.

Ryhmän perustaminen on herättänyt keskustelua RKP:n sisällä. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on sanonut, että hän ei näe ryhmää uhkana vaan mahdollisuutena. Hän on myös korostanut, että RKP ei ole tehnyt mitään päätöksiä tulevasta hallitusyhteistyöstä, vaan se riippuu vaalien tuloksesta ja hallitusohjelmasta. Hän on kuitenkin todennut, että perussuomalaisten arvot ovat kaukana RKP:n arvoista.

Mitä mieltä sinä olet tästä asiasta? Onko RKP:n sisällä syntynyt ryhmä rohkea vai ristiriitainen? Pitäisikö RKP:n olla valmis tekemään yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa vai asettaa rajat? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 🙌


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *