Rasmus Paludan sytytti tulipalon polttamalla Koraaneja – Turkki raivostui ja vaatii hänen luovuttamistaan


Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön edessä Tukholmassa

Rasmus Paludan on danskalais-ruotsalainen äärioikeistolainen poliitikko, joka on tunnettu islaminvastaisista ja rasistisista tempauksistaan. Hän on Stram Kurs -puolueen johtaja, joka vaatii kaikkien muslimien karkottamista Tanskasta ja Ruotsista.

Paludan on polttanut Koraaneja useita kertoja julkisesti, mikä on herättänyt voimakkaita reaktioita sekä Ruotsissa että ulkomailla. Hän on sanonut, että hänen tarkoituksensa on provosoida muslimeja ja osoittaa, että he eivät kuulu länsimaihin.

Tammikuun 21. päivänä Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön edessä Tukholmassa. Hän oli saanut poliisilta luvan järjestää mielenosoituksen, jossa hän vastusti Turkin mahdollista Nato-jäsenyyttä ja syytti Turkkia ihmisoikeusloukkauksista. Paludan väitti, että Turkki on ”terroristivaltio”, joka tukee ääri-islamistisia ryhmiä.

Paludanin teko aiheutti raivon Turkin hallituksessa ja mediassa. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu tuomitsi Paludanin ”fasistiseksi” ja ”barbaariseksi” ja vaati Ruotsia puuttumaan asiaan. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi, että Paludan oli ”natsi” ja ”sairas”, ja että hän ei edusta Ruotsia tai Tanskaa. Erdoğan myös varoitti, että Paludanin kaltaiset henkilöt voivat aiheuttaa ”sivilisaatioiden yhteentörmäyksen”.

Ruotsin hallitus ja poliisi ovat ilmaisseet huolensa Paludanin toiminnasta ja sen seurauksista. Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi, että hän oli ”erittäin huolestunut” Koraanin polttamisesta ja sen aiheuttamasta vihasta. Hän korosti kuitenkin, että Ruotsissa on ”sanavapaus” ja että poliisi ei voi estää mielipiteiden ilmaisemista, vaikka ne olisivatkin loukkaavia tai vastenmielisiä.

Ruotsin poliisi on nostanut terrorismin uhkatason korkeaksi Paludanin tempausten jälkeen. Poliisi on myös lisännyt valvontaa ja turvatoimia Turkin suurlähetystön ja muiden diplomaattisten edustustojen ympärillä. Poliisi on myös pidättänyt useita henkilöitä, jotka ovat yrittäneet hyökätä Paludanin kimppuun tai häiritä hänen mielenosoituksiaan.

Paludan ei ole lopettanut Koraanin polttamista, vaikka hän on saanut paljon vastustusta ja uhkauksia. Hän on sanonut, että hän aikoo jatkaa mielenosoituksiaan eri puolilla Ruotsia ja Tanskaa. Hän on myös sanonut, että hän haluaa ”herättää ruotsalaiset ja tanskalaiset” ja ”puolustaa länsimaista kulttuuria” islamin uhkaa vastaan.

Paludanin toiminta on herättänyt keskustelua sananvapaudesta, uskonnonvapaudesta ja yhteiskunnallisesta rauhasta Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Monet ovat kritisoineet Paludanin Koraanin polttamista ”islamofobiseksi”, ”rasistiseksi” ja ”häiriköiväksi” teoksi, joka loukkaa miljoonien muslimien uskoa ja kunnioitusta. Toiset ovat puolustaneet Paludanin oikeutta ilmaista mielipiteensä, vaikka he eivät olisikaan samaa mieltä hänen kanssaan. He ovat sanoneet, että sananvapaus on perustava arvo demokraattisessa yhteiskunnassa, joka ei saa antaa periksi väkivallalle tai painostukselle.

Mitä sinä ajattelet Paludanin Koraanin polttamisesta? Onko se sananvapauden ilmentymä vai uskonnonvapauden loukkaus? Pitäisikö Ruotsin hallituksen tai poliisin puuttua asiaan vai antaa Paludanin jatkaa mielenosoituksiaan? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä! 😊👇

Rasmus Paludan sai Turkin vihat niskoilleen – miksi hän polttaa Koraaneja?

Rasmus Paludan on danskalais-ruotsalainen äärioikeistolainen poliitikko, joka on noussut otsikoihin viime aikoina polttamalla Koraaneja julkisesti. Hän on Stram Kurs -puolueen johtaja, joka haluaa karkottaa kaikki muslimit Tanskasta ja Ruotsista.

Paludan on polttanut Koraaneja useissa eri kaupungeissa Ruotsissa ja Tanskassa. Hän on myös heittänyt Koraaneja ilmaan, sylkenyt niihin ja piirtänyt niihin pilakuvia profeetta Muhammedista. Hän on sanonut, että hänen tavoitteensa on ”nöyryyttää islamia” ja ”osoittaa sen alhaisuus”.

Paludanin teot ovat aiheuttaneet suurta suuttumusta ja vastalauseita sekä Ruotsissa että ulkomailla. Monet muslimit ovat pitäneet hänen toimintaansa ”pyhäinhäväistyksenä” ja ”sodanjulistuksena”. He ovat vaatineet Paludanin pidättämistä ja tuomitsemista sekä hänen puolueensa kieltämistä.

Turkki on ollut erityisen vihainen Paludanille, koska hän on polttanut Koraaneja Turkin suurlähetystöjen edessä sekä Tukholmassa että Kööpenhaminassa. Turkin hallitus on syyttänyt Paludanin olevan ”fasisti”, ”natsi” ja ”terroristi”, joka yrittää provosoida Turkkia ja sen liittolaisia. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut, että Paludan ei edusta Ruotsia tai Tanskaa, vaan on vain ”sairas” ja ”hullu”.

Turkki on myös vaatinut Ruotsia ja Tanskaa estämään Paludanin Koraanin polttamisetja ryhtymään toimiin häntä vastaan. Turkki on myös julkaissut kansainvälisen pidätysmääräyksen Paludanille ja yhdeksälle muulle epäillylle, jotka ovat osallistuneet Koraanin polttamiseen. Turkki on sanonut, että se aikoo saattaa Paludanin ja muut oikeuden eteen ”uskonnon kunnioittamisen loukkaamisesta” ja ”kansainvälisestä rikollisuudesta”.

Ruotsi ja Tanska ovat ilmaisseet huolensa Paludanin toiminnasta ja sen vaikutuksista. Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on sanonut, että hän on ”erittäin huolestunut” Koraanin polttamisesta ja sen aiheuttamasta vihasta. Hän on kuitenkin korostanut, että Ruotsissa on ”sanavapaus” ja että poliisi ei voi estää mielipiteiden ilmaisemista, vaikka ne olisivatkin loukkaavia tai vastenmielisiä.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen on sanonut, että hän ei hyväksy Paludanin Koraanin polttamista, mutta että hän ei voi puuttua siihen, koska se on ”Tanskan laki”. Hän on myös sanonut, että hän ei halua antaa Paludanille liikaa huomiota, koska se vain ruokkii hänen provokaatioitaan.

Ruotsin ja Tanskan poliisi ovat nostaneet terrorismin uhkatason korkeaksi Paludanin tempausten jälkeen. Poliisi on myös lisännyt valvontaa ja turvatoimia Turkin suurlähetystöjen ja muiden diplomaattisten edustustojen ympärillä. Poliisi on myös pidättänyt useita henkilöitä, jotka ovat yrittäneet hyökätä Paludanin kimppuun tai häiritä hänen mielenosoituksiaan.

Paludan ei ole lopettanut Koraanin polttamista, vaikka hän on saanut paljon vastustusta ja uhkauksia. Hän on sanonut, että hän aikoo jatkaa mielenosoituksiaan eri puolilla Ruotsia ja Tanskaa. Hän on myös sanonut, että hän haluaa ”herättää ruotsalaiset ja tanskalaiset” ja ”puolustaa länsimaista kulttuuria” islamin uhkaa vastaan.

Mitä sinä ajattelet Paludanin Koraanin polttamisesta? Onko se sananvapauden ilmentymä vai uskonnonvapauden loukkaus? Pitäisikö Ruotsin tai Tanskan hallituksen tai poliisin puuttua asiaan vai antaa Paludanin jatkaa mielenosoituksiaan? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä! 😊👇

Rasmus Paludan halutaan Ruotsiin kuultavaksi kiihotuksesta kansanryhmää vastaan

Rasmus Paludan on danskalais-ruotsalainen äärioikeistolainen poliitikko, joka on tunnettu islaminvastaisista ja rasistisista tempauksistaan. Hän on Stram Kurs -puolueen johtaja, joka vaatii kaikkien muslimien karkottamista Tanskasta ja Ruotsista.

Paludan on syytteessä Ruotsissa ”kiihotuksesta kansanryhmää vastaan”, koska hän on polttanut Koraaneja julkisesti useissa eri kaupungeissa. Hän on myös loukannut muslimeja ja heidän uskoaan monin tavoin, kuten sylkemällä, heittämällä ja piirtämällä Koraaneihin.

Ruotsin syyttäjävirasto on ilmoittanut, että se haluaa Paludanin Ruotsiin kuultavaksi rikoksesta, josta voi seurata jopa kahden vuoden vankeusrangaistus. Syyttäjävirasto on sanonut, että Paludanin toiminta on ollut ”erityisen vakavaa”, koska se on ”loukannut suurta osaa väestöstä” ja ”vaarantanut yleisen järjestyksen”.

Paludan ei ole kuitenkaan suostunut tulemaan Ruotsiin vapaaehtoisesti. Hän on sanonut, että hän ei tunnusta Ruotsin oikeuslaitosta eikä sen syytteitä. Hän on myös sanonut, että hän pitää itseään ”poliittisena vankina” ja että hän aikoo jatkaa Koraanin polttamista niin kauan kuin se on laillista Tanskassa.

Tanskan hallitus ei ole vielä päättänyt, luovuttaako se Paludanin Ruotsiin vai ei. Tanskan oikeusministeri Nick Hækkerup on sanonut, että hän odottaa Tanskan oikeusviranomaisten arviota asiasta. Hän on myös sanonut, että hän ei hyväksy Paludanin Koraanin polttamista, mutta että hän ei voi puuttua siihen, koska se on ”Tanskan laki”.

Paludanin Koraanin polttaminen on herättänyt keskustelua sananvapaudesta, uskonnonvapaudesta ja yhteiskunnallisesta rauhasta Ruotsissa ja Tanskassa. Monet ovat kritisoineet Paludanin toimintaa ”islamofobiseksi”, ”rasistiseksi” ja ”häiriköiväksi” teoksi, joka loukkaa miljoonien muslimien uskoa ja kunnioitusta. Toiset ovat puolustaneet Paludanin oikeutta ilmaista mielipiteensä, vaikka he eivät olisikaan samaa mieltä hänen kanssaan. He ovat sanoneet, että sananvapaus on perustava arvo demokraattisessa yhteiskunnassa, joka ei saa antaa periksi väkivallalle tai painostukselle.

Mitä sinä ajattelet Paludanin Koraanin polttamisesta? Onko se sananvapauden ilmentymä vai uskonnonvapauden loukkaus? Pitäisikö Ruotsin tai Tanskan hallituksen tai poliisin puuttua asiaan vai antaa Paludanin jatkaa mielenosoituksiaan? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä! 😊👇


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *