Raesade Saksassa muutti maiseman valkoiseksi – katso kuvat keskikesän lumimyrskystä!


Raekuuro Saksassa sai aikaan talvisen näyn keskellä kesää – katso kuvat!

Kesä on yleensä aikaa, jolloin nautitaan auringosta, lämmöstä ja luonnosta. Mutta joskus sää voi yllättää ja tuoda mukanaan jotain aivan muuta. Näin kävi Lounais-Saksassa Reutlingenin kaupungissa, jossa raju raekuuro muutti maiseman valkoiseksi perjantaina 4. elokuuta.

Rakeita satoi niin paljon, että kadut peittyivät jopa 30 senttimetrin paksuiseen kerrokseen. Vesi valui viemäreihin ja kellareihin, ja paikalliset asukkaat joutuivat turvautumaan lumenaurauskalustoon raivaamaan tietä. Echaz-joki nousi 1,5 metriä viidessä minuutissa ja tulvi yli rannoistaan.

Reutlingen ei ollut ainoa paikka, jossa sää oli poikkeuksellinen. Myös muualla Saksassa koettiin ukkosmyrskyjä, salamointia ja rankkasateita. Saksan ilmatieteen laitos varoitti tulvista, maanvyörymistä ja liikennehäiriöistä.

Mistä tämä ilmiö johtuu? Meteorologien mukaan syynä on ilmamassojen törmäys: kylmää ilmaa virtaa pohjoisesta ja lämmintä ilmaa etelästä. Kun nämä kaksi kohtaavat, syntyy voimakkaita konvektiivisia sateita eli sadekuuroja ja ukkosia. Rakeet muodostuvat, kun vesipisarat jäätyvät yläilmakehän kylmissä olosuhteissa ja putoavat maahan.

Raekuurot ovat harvinaisia kesällä, mutta eivät mahdottomia. Ne voivat aiheuttaa paljon vahinkoa sekä ihmisille että omaisuudelle. Siksi on tärkeää seurata säätiedotuksia ja varautua mahdollisiin muutoksiin. Jos olet ulkona raekuuron aikana, hae suojaa rakennuksesta tai autosta. Älä jää avoimelle paikalle tai lähelle puita tai sähkölinjoja.

Raekuuro Saksassa oli poikkeuksellinen tapahtuma, joka herätti paljon huomiota ja ihmetystä. Se osoitti myös, kuinka nopeasti sää voi vaihdella ja kuinka tärkeää on olla valppaana ja sopeutua tilanteeseen. Toivotaan, että seuraavat päivät tuovat mukanaan aurinkoa ja lämpöä niille, jotka kaipaavat kesän tunnelmaa! ☀️😎


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *