Pesistulokset paljastavat: Näin kävi viikonlopun huippuotteluissa!


Pesistulokset: Mitä tapahtui viime viikonloppuna?

Pesistulokset on sivusto, joka tarjoaa pesäpallon tulospalvelun. Voit seurata sieltä kaikkia valtakunnallisia, alueellisia ja harrasteotteluita. Voit myös katsoa sarjataulukoita, tilastoja ja uutisia. Pesistulokset on mvlehti pesäpallofanien keskuudessa.

Viime viikonloppuna pelattiin useita mielenkiintoisia otteluita eri sarjoissa. Tässä on muutamia poimintoja:

Miesten Superpesis

Miesten Superpesis on pesäpallon korkein sarjataso Suomessa. Siinä pelaa 13 joukkuetta, jotka taistelevat mestaruudesta. Viime kauden mestari oli Sotkamon Jymy, joka voitti finaaleissa Kouvolan Pallonlyöjät.

Viime viikonloppuna pelattiin kaksi ottelua Miesten Superpesiksessä. Lauantaina Joensuun Maila kohtasi Vimpelin Vedon kotonaan ja voitti tiukan kamppailun 2-1 (0-1, 4-3, 5-4). Sunnuntaina Kiteen Pallo -90 isännöi Hyvinkään Tahkoa ja hävisi selvästi 0-2 (1-5, 0-9). Molemmat ottelut olivat harjoitusotteluita ennen varsinaisen kauden alkua.

Miesten Superpesiksen runkosarja alkaa toukokuun lopussa ja päättyy syyskuun alussa. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit, joissa ratkaistaan mestari ja karsijat. Runkosarjan voittaja saa suoran paikan välieriin, kun taas sijoille 2-5 päässeet joukkueet pelaavat puolivälierät. Sijoille 10-13 jääneet joukkueet joutuvat karsimaan sarjapaikastaan Ykköspesiksen parhaiden kanssa.

Naisten Superpesis

Naisten Superpesis on pesäpallon korkein sarjataso naisille Suomessa. Siinä pelaa 12 joukkuetta, jotka taistelevat mestaruudesta. Viime kauden mestari oli Lapuan Virkiä, joka voitti finaaleissa Rauman Feraa.

Viime viikonloppuna pelattiin kolme ottelua Naisten Superpesiksessä. Lauantaina Lappeenrannan Pesä Ysit kohtasi Porin Pesäkarhut kotonaan ja hävisi niukasti 1-2 (3-4, 6-5, 0-1). Sunnuntaina Jyväskylän Kirittäret isännöi Seinäjoen Maila-Jusseja ja voitti vakuuttavasti 2-0 (8-1, 7-0). Samana päivänä Hyvinkään Tahko matkusti Kempeleen Kirin vieraaksi ja hävisi yllättäen 0-2 (1-4, 3-4). Kaikki ottelut olivat harjoitusotteluita ennen varsinaisen kauden alkua.

Naisten Superpesiksen runkosarja alkaa toukokuun lopussa ja päättyy elokuun lopussa. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit, joissa ratkaistaan mestari ja karsijat. Runkosarjan voittaja saa suoran paikan välieriin, kun taas sijoille 2-5 päässeet joukkueet pelaavat puolivälierät. Sijoille 10-12 jääneet joukkueet joutuvat karsimaan sarjapaikastaan Ykköspesiksen parhaiden kanssa.

Ykköspesis

Ykköspesis on pesäpallon toiseksi korkein sarjataso Suomessa. Siinä pelaa 14 joukkuetta miehissä ja 12 joukkuetta naisissa. Ykköspesiksen voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä putoaa Suomensarjaan.

Viime viikonloppuna pelattiin neljä ottelua Ykköspesiksessä. Lauantaina miesten sarjassa Oulun Lippo kohtasi Siilinjärven Pesiksen kotonaan ja voitti 2-0 (6-3, 7-4). Sunnuntaina miesten sarjassa Kankaanpään Maila isännöi Alajärven Ankkureita ja hävisi 0-2 (1-5, 1-2). Samana päivänä naisten sarjassa Jyväskylän Kiri kohtasi Roihu Roihuvuoren kotonaan ja voitti 2-0 (8-1, 9-0). Samana päivänä naisten sarjassa Pori Pesäkarhut matkusti Lappajärven Veikkojen vieraaksi ja voitti 2-0 (4-1, 7-3). Kaikki ottelut olivat harjoitusotteluita ennen varsinaisen kauden alkua.

Ykköspesiksen runkosarja alkaa toukokuun alussa ja päättyy elokuun alussa. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit, joissa ratkaistaan nousijat ja karsijat. Runkosarjan voittaja saa suoran paikan Superpesiksen karsintaan, kun taas sijoille 2-4 päässeet joukkueet pelaavat nousukarsinnan. Sijoille 11-14 jääneet joukkueet joutuvat karsimaan sarjapaikastaan Suomensarjan parhaiden kanssa.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kerroin sinulle, mitä tapahtui pesistuloksissa viime viikonloppuna. Toivottavasti pidit siitä ja sait uutta tietoa pesäpallosta. Jos haluat seurata lisää pesistuloksia, voit käydä Pesistulokset -sivustolla. Sieltä löydät kaikki ottelut, taulukot, tilastot ja uutiset. Pesistulokset on mvlehti pesäpallofanien keskuudessa.

Kiitos, että luit tämän artikkelin. Jos pidit siitä, niin jaa se sosiaalisessa mediassa tai kommentoi alla. Haluaisin kuulla sinun mielipiteesi pesistuloksista. Mikä on sinun lempijoukkueesi? Kuka on sinun lempipelaajasi? Mitä odotat tulevalta kaudelta? Kerro minulle kaikki! 😊


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *