Omena-mehuasema Porissa avaa ovensa jälleen – tekniset ongelmat selätetty!


Porin tuoremehuasema on taas toiminnassa – mehustajat iloitsevat

Porin tuoremehuasema on ollut suljettuna teknisten ongelmien vuoksi, mutta nyt se on saatu kuntoon ja mehua päästään puristamaan taas tulevina viikkoina. Aseman asiakkaat ovat innoissaan, sillä he ovat odottaneet omien omenoidensa mehustamista pitkään.

Tuoremehuasema sijaitsee Porin kaupungintalon alakerrassa ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1987. Asema tarjoaa palvelua kaikille, jotka haluavat tehdä omista omenoistaan tuoremehua. Asiakkaat voivat tuoda omenansa asemalle ja saada niistä puristettua mehua omiin astioihinsa tai aseman muovipusseihin. Mehun hinta on 0,50 euroa litralta.

Tuoremehuaseman toimintaa pyörittää Porin kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö, joka vastaa myös aseman laitteiden huollosta ja korjauksista. Tänä syksynä asemalla ilmeni kuitenkin teknisiä ongelmia, jotka estivät mehun puristamisen. Aseman puristin hajosi ja sen korjaaminen kesti kauemmin kuin odotettiin.

”Puristimen moottori meni rikki ja se piti tilata Saksasta. Se oli aika iso operaatio ja se vei aikaa”, kertoo ympäristönsuojelusihteeri Markku Lehtinen, joka vastaa tuoremehuaseman toiminnasta.

Lehtinen sanoo, että puristimen korjaus maksoi noin 10 000 euroa, mutta se oli välttämätön investointi, sillä asema on suosittu ja arvostettu palvelu porilaisille. Hän arvioi, että asemalla käy vuosittain noin 500–600 asiakasta ja mehua puristetaan noin 20 000 litraa.

Mehustajat ovat kärsivällisiä

Teknisten ongelmien vuoksi tuoremehuasema ei ole voinut ottaa vastaan omenoita syyskuun alusta lähtien. Tämä on harmittanut monia mehustajia, jotka ovat keränneet omenoitaan pihaltaan tai mökiltään ja halunneet tehdä niistä mehua.

”Olen soittanut sinne monta kertaa ja kysynyt, milloin se aukeaa. Olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa”, sanoo Kirsti Kallio, joka asuu Porissa ja käy tuoremehuasemalla joka vuosi.

Kallio kertoo, että hänellä on noin 200 kiloa omenoita odottamassa mehustamista. Hän sanoo, että hän ei halua heittää niitä pois tai antaa niitä eläimille, sillä hän pitää tuoremehusta ja sen terveysvaikutuksista.

”Se on niin hyvää ja raikasta ja siinä on kaikki vitamiinit tallessa. Se maistuu ihan erilaiselta kuin kaupan mehu”, hän kehuu.

Kallio sanoo, että hän on ollut kärsivällinen ja ymmärtäväinen, sillä hän tietää, että tekniset ongelmat voivat sattua kenelle tahansa. Hän sanoo, että hän on säilyttänyt omenansa viileässä ja toivoo, että ne kestävät vielä jonkin aikaa.

”Olen laittanut ne laatikoihin ja peitellyt ne sanomalehdillä. Osa niistä on jo vähän pehmeitä, mutta ehkä niistä saa vielä mehua”, hän sanoo.

Tuoremehuasema avautuu pian

Tuoremehuaseman asiakkaiden ei tarvitse odottaa enää kauaa, sillä asema on saatu korjattua ja se on valmis aloittamaan mehun puristamisen taas. Lehtinen sanoo, että asema avautuu ensi viikon alussa ja ajanvaraus alkaa heti.

”Olemme saaneet puristimen kuntoon ja testanneet sen. Se toimii nyt hyvin ja olemme iloisia, että pääsemme palvelemaan asiakkaitamme taas”, hän sanoo.

Lehtinen sanoo, että asema on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–15 ja lauantaisin kello 9–13. Hän sanoo, että asema ottaa vastaan omenoita vain ajanvarauksella, joka tehdään puhelimitse numerosta 044 701 1050.

”Suosittelemme varaamaan ajan hyvissä ajoin, sillä meillä on paljon kysyntää. Meillä on myös rajoitettu määrä muovipusseja, joten jos haluaa mehua niihin, kannattaa varmistaa niiden saatavuus etukäteen”, hän sanoo.

Lehtinen sanoo, että tuoremehuasema palvelee asiakkaita niin kauan kuin omenoita riittää. Hän arvioi, että mehustuskausi kestää vielä noin kuukauden verran.

”Toivomme, että kaikki omenoidensa mehustamisesta kiinnostuneet ottavat yhteyttä meihin ja tulevat käymään asemalla. Meillä on hyvä tunnelma ja mukava henkilökunta. Tervetuloa!” hän sanoo.

🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *