Nämä ovat koulun viisi pahinta bakteeripesää – yllättävä paikka on kaikkein likaisin


Kouluissa kiertää paljon pöpöjä, jotka sairastuttavat lapset, opettajat ja koulun henkilökunnan. Monet luulevat, että WC on koulun likaisin paikka, mutta se ei pidä paikkaansa. Tutkimusten mukaan koulun viisi pahinta bakteeripesää ovat seuraavat:

  • Luokkahuoneen ovenkahva: Ovenkahvaan tarttuu bakteereja jokaisesta kädestä, joka sitä koskettaa. Ovenkahva voi olla jopa 30 kertaa likaisempi kuin WC-istuin.
  • Luokkahuoneen pöytätaso: Pöytätasolla lepäävät kirjat, vihot, kynät ja muut tarvikkeet, jotka ovat olleet monien ihmisten käsissä. Pöytätaso voi olla jopa 400 kertaa likaisempi kuin WC-istuin.
  • Luokkahuoneen näppäimistö: Näppäimistö on yksi koulun bakteeripommeista, sillä sitä käyttää usea oppilas päivän aikana. Näppäimistö voi olla jopa 20 000 kertaa likaisempi kuin WC-istuin.
  • Luokkahuoneen vesihana: Vesihanaan kosketaan usein likaisilla käsillä ennen ja jälkeen pesun. Vesihana voi olla jopa 40 000 kertaa likaisempi kuin WC-istuin.
  • Luokkahuoneen ilmastointilaite: Ilmastointilaite voi levittää bakteereja ja viruksia ilman mukana luokkahuoneeseen. Ilmastointilaite voi olla jopa 100 000 kertaa likaisempi kuin WC-istuin.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä koulun bakteeripesistä. Paras tapa välttää tartuntoja on pestä kädet usein ja huolellisesti saippualla ja vedellä. Myös koulun siivousta ja desinfiointia tulisi tehostaa.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *