Sauli Niinistö kertoo liikuntatottumuksistaan: “Kävelen noin 12 000 askelta päivässä”


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tunnettu liikunnan ystävänä ja kannustajana. Hän on osallistunut useisiin urheilutapahtumiin, kuten hiihtokilpailuihin, juoksukilpailuihin ja pyöräilykampanjoihin. Hän on myös järjestänyt kävelytempauksia, joissa hän on kutsunut kansalaisia liikkumaan ja keskustelemaan kanssaan.

Niinistö paljasti sunnuntaina, että hän kävelee noin 12 000 askelta päivässä. Hän kertoi tämän Töölönlahden ympäri Helsingissä järjestämänsä kävelykierroksen yhteydessä. Niinistö sanoi, että hän pitää kävelyä hyvänä tapana pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Niinistö kertoi myös, että hän seuraa aktiivisesti omaa liikuntasuoritustaan älykellolla. Hän sanoi, että hän pyrkii saamaan vähintään 10 000 askelta päivässä, mutta usein menee yli tuon tavoitteen. Hän sanoi, että hän kävelee sekä työn että vapaa-ajan merkeissä.

Niinistö toivoi, että hänen esimerkkinsä innostaisi myös muita suomalaisia liikkumaan enemmän. Hän sanoi, että liikunta on tärkeää niin fyysiselle kuin henkisellekin terveydelle. Hän muistutti, että liikunta voi olla myös hauskaa ja sosiaalista.