Näin saat digitaalista Commuapp.fi Harjavallassa – uusi sovellus yhdistää avun tarvitsijat ja antajat


Harjavallan kaupunki on ottanut käyttöön uuden sovelluksen, joka mahdollistaa digitaalisen naapuriavun. Sovelluksen avulla voi pyytää tai tarjota apua arjen pieniin askareisiin, kuten kaupassa käyntiin, nurmikon leikkuuseen tai koiran ulkoilutukseen.

Sovellus on nimeltään Commuapp.fi ja se on ladattavissa ilmaiseksi älypuhelimiin. Sovellus toimii yksinkertaisesti: avun tarvitsija luo ilmoituksen, jossa kertoo, millaista apua hän tarvitsee, milloin ja missä. Avun antaja voi sitten vastata ilmoitukseen ja sopia yksityiskohdista.

Sovellus on tarkoitettu kaikille harjavaltalaisille, mutta erityisesti niille, jotka ovat esimerkiksi iäkkäitä, sairaita tai vammaisia. Kaupungin mukaan sovellus lisää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä ehkäisee yksinäisyyttä.

Kaupunki on järjestänyt sovelluksen käyttöön koulutusta ja opastusta eri puolilla kaupunkia. Lisäksi kaupunki kannustaa vapaaehtoisia liittymään sovellukseen ja tarjoamaan apuaan. Kaupunki muistuttaa myös, että Commuapp.fi ei korvaa ammattimaista hoitoa tai palveluita.


2 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Moimoi! Harjavallan kanssa ollaan tosiaan aloitettu yhteistyö, mutta sovelluksemme nimi on Commu, ei naapuriapu 🤗 Avuliain terveisin, Karoliina Commuapp.fi