Veneilijät loukkaantuivat vakavasti törmättyään kallioon Paraisilla – pelastuslaitos: “Vene oli mennyt todella kovaa”


Neljä ihmistä loukkaantui vakavasti veneonnettomuudessa Paraisilla perjantai-iltana. Vene oli ajanut kovalla vauhdilla kallioon Ragnholmin saaren länsipuolella. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 19.30.

Pelastuslaitoksen mukaan veneessä oli ollut viisi henkilöä, joista neljä oli saanut vakavia vammoja. Heidät kuljetettiin helikopterilla Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Yksi henkilö oli selvinnyt lievemmillä vammoilla ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jari Salo kertoi MTV Uutisille, että vene oli ollut noin 10 metriä pitkä moottorivene, jossa oli ollut tehokas moottori. Hän arvioi, että vene oli mennyt törmäyshetkellä todella kovaa.

“Vene oli mennyt suoraan kallioon ja siitä kimmonnut takaisin veteen. Veneessä oli ollut paljon polttoainetta, mutta se ei ollut syttynyt palamaan”, Salo sanoi.

Salo lisäsi, että onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, mutta poliisi tutkii tapausta. Hän muistutti myös, että veneilijöiden tulee noudattaa varovaisuutta ja nopeusrajoituksia vesillä.