Meemimies olut räjäytti pankin – näin Tuomo Airaksinen teki krapulastaan kultakaivoksen


Meemimies Tuomo Airaksinen teki oman oluen – miksi hänen krapulainen naamansa on niin suosittu?

Tuomo Airaksinen on kotkalainen mies, joka tuli tunnetuksi meemistä, jossa hänen krapulainen ilmeensä on vastakohtana hänen iloiselle ilmeelleen Kotkan Meripäivillä. Meemi levisi internetissä vuonna 2013 ja siitä tuli Kotkan Meripäivien jälkeisten hapokkaiden tunnelmien perikuva.

Airaksinen ei ole häpeissään meemistään, vaan on ottanut sen huumorilla. Hän on jopa tehnyt oman oluen, jossa hänen krapulainen naamansa koristaa oluttölkkiä. Olut on nimeltään ”Suomen krapulaisin” ja se on mennyt kuumille kiville.

Miksi Airaksisen meemi on niin suosittu? Yksi syy voi olla se, että se on samaistuttava ja hauska. Moni suomalainen on varmasti tuntenut itsensä samalta kuin Airaksinen aamulla juhlien jälkeen. Meemi kuvastaa suomalaista juomakulttuuria, jossa olut maistuu erityisesti kesällä.

Olut on yksi suomalaisten lempijuomista ja sen suosio vaihtelee eri tyyleillä. Tällä hetkellä trendaavia oluttyylejä ovat lagerit ja pilsit, jotka ovat vaaleita ja raikkaita oluita. IPA eli India Pale Ale on myös kestosuosikki, joka on humalainen ja katkera oluttyyli.

Pienpanimot ovat nousseet haastamaan suuret panimot ja tuoneet markkinoille monipuolisia ja laadukkaita oluita. Pienpanimoissa tehdään myös kokeiluja ja innovaatioita, kuten Airaksisen meemiolut. Pienpanimoille alkoholilain uudistus oli tervetullut, sillä nyt he voivat myydä kaupoissa kahdeksan prosentin alkoholijuomia.

Olut ei ole vain juoma, vaan myös kulttuuri-ilmiö. Olutta maistellaan, arvostellaan ja nautitaan erilaisissa tilanteissa. Olutfestivaalit ovat yksi tapa tutustua erilaisiin oluisiin ja jakaa kokemuksia muiden oluenystävien kanssa. Olut yhdistää ihmisiä – niin iloisina kuin krapulaisina.

Lähde: Trendikäs olut kesä vuosi 2023 | Makuja | MTV Uutiset