Liikenneonnettomuus Tampereella tappoi yhden ja loukkaantui toisen – katso kuvat kauheasta kolarista!


Tampereella vakava liikenneonnettomuus: yksi kuoli ja toinen loukkaantui

Perjantaina iltapäivällä Tampereen läntisellä kehätiellä sattui vakava liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto ajoi suurella nopeudella ulos tieltä ja törmäsi puuhun. Onnettomuudessa kuoli yksi autossa olleista kahdesta miehestä ja toinen vietiin sairaalaan jatkohoitoon. Onnettomuus aiheutti myös merkittävää haittaa liikenteelle, sillä yksi ajokaista oli suljettuna vajaan tunnin ajan.

Mitä tapahtui?

Onnettomuus tapahtui noin kello 14 Kuokkamaantiellä Tampereen Nekalassa. Poliisin mukaan henkilöauto oli ajanut suurella nopeudella ulos tieltä ja törmännyt tien vieressä talon pihassa kasvavaan puuhun. Autossa oli kaksi miestä, joista toinen menehtyi välittömästi tapahtumapaikalle ja toinen loukkaantui vakavasti. Loukkaantunut mies kuljetettiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Miten onnettomuus vaikutti liikenteeseen?

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt kestivät noin tunnin, jonka aikana yksi ajokaista oli suljettuna liikenteeltä molempiin suuntiin. Tämä aiheutti ruuhkaa ja hidastusta liikenteelle. Poliisi ohjasi liikennettä onnettomuuspaikan ohi. Onnettomuuden syytä tutkitaan.

Mitä sinun pitää tietää?

Tampereen läntinen kehätie on vilkasliikenteinen tie, joka yhdistää valtatiet 3 ja 9. Tie kulkee Tampereen keskustan länsipuolella ja palvelee erityisesti työmatkaliikennettä. Tie on myös osa Pirkanmaan kehätietä, joka kiertää Tampereen seudun.

Liikenneonnettomuuksia sattuu usein Tampereen läntisellä kehätiellä, sillä tie on mutkainen, kapea ja osin huonokuntoinen. Tie on myös altis sääolosuhteiden vaihtelulle, kuten lumelle, jäälle ja sumulle. Tie on ollut peruskorjauksen kohteena vuodesta 2019 alkaen, ja sen pitäisi valmistua vuonna 2024.

Jos ajat Tampereen läntistä kehätietä, ole varovainen ja noudata nopeusrajoituksia. Vältä turhaa ohittelua ja pidä riittävä turvaväli edellä ajavaan. Jos näet onnettomuuden tai vaaratilanteen, ilmoita siitä hätäkeskukseen numerolla 112. Jos olet osallisena tai todistajana onnettomuudessa, pysähdy ja auta tarvittaessa. Noudata poliisin ja pelastushenkilöstön ohjeita.

Miksi tämä on tärkeää?

Liikenneonnettomuudet ovat yksi yleisimmistä kuolinsyistä Suomessa. Vuonna 2020 Suomessa kuoli liikenteessä 211 ihmistä ja loukkaantui 4 422 ihmistä. Liikenneonnettomuudet aiheuttavat myös suurta inhimillistä kärsimystä, taloudellista menetystä ja ympäristöhaittaa. Liikenneonnettomuuksia voidaan vähentää parantamalla tieverkkoa, lisäämällä liikenneturvallisuutta ja noudattamalla liikennesääntöjä.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *