Kreikan lentoturmassa kuoli kaksi sankarilentäjää – tulipalot raivoavat yhä saarilla


Kreikassa kuoli kaksi lentäjää sammutuslentokoneen syöksyessä maahan

Kreikan ilmavoimien kaksi lentäjää kuoli tiistaina, kun heidän sammutuslentokoneensa syöksyi maahan Evian saarella, jossa riehuu useita metsäpaloja. Kyseessä oli kanadalaisvalmisteinen Canadair CL-215 -kone, joka oli osa 355. taktista kuljetuslaivuetta Elefsinan ilmatukikohdassa.

Onnettomuus tapahtui noin kello 14.52 paikallista aikaa, kun kone oli pudottamassa vettä tulipaloon. Kreikan valtion televisio näytti kuvaa, jossa kone osui siivellään puuhun ja syöksyi sen jälkeen rotkoon liekehtien. Koneessa olivat lentomestari Christos Moulas, 34, ja luutnantti Periklis Stefanidis, 27.

Kreikan puolustusministeri Nikos Dendias julisti kolmen päivän suruajan (25.-27. heinäkuuta) ilmavoimien upseerien kuoleman johdosta. Tämä video näyttää traagisen hetken, kun kone törmää puuhun, menettää hallinnan ja syöksyy maahan.

Kreikkaa koettelevat metsäpalot

Sadat palomiehet, jotka saavat apua Turkista ja Slovakiasta, taistelevat liekkejä vastaan Rodoksen saarella, jossa tulipalot ovat riehuneet viime keskiviikosta lähtien. Palot ovat levinneet myös Korfun saarelle. Tulipalojen takia tuhansia turisteja on evakuoitu alueilta.

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis varoitti tiistaina vaikeista päivistä edessä, sillä lämpötilat nousevat jopa 44 asteeseen tiistaina ja keskiviikkona useissa osissa maata. ”Olemme sodassa”, hän sanoi. ”Koko planeetan kohtaaman tilanteen edessä, erityisesti Välimeren alueen, joka on ilmastonmuutoksen kuuma piste, ei ole mitään taianomaista puolustusmekanismia. Jos sellainen olisi, olisimme toteuttaneet sen.”

Tutkijoiden tiistaina julkaiseman arvion mukaan ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on ollut ”täysin ylivoimainen” tekijä äärimmäisissä helleaalloissa, jotka ovat pyyhkineet Pohjois-Amerikan, Etelä-Euroopan ja Kiinan yli tässä kuussa.

Kreikassa syyttäjä on aloittanut tutkinnan tulipalojen syistä ja viranomaisten valmiudesta ja vastauksesta Rodoksella, ERT kertoi. Sen mukaan noin 10 prosenttia saaren maapinta-alasta on palanut.

Miten voit auttaa Kreikan tulipalojen uhreja?

Jos haluat auttaa Kreikan tulipalojen uhreja, voit tehdä lahjoituksen jollekin seuraavista järjestöistä, jotka tarjoavat apua ja tukea paikallisille asukkaille ja eläimille:

  • International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC): IFRC on maailman suurin humanitaarinen verkosto, joka tukee Kreikan Punaisen Ristin toimintaa tulipalojen torjunnassa ja avustamisessa. Voit lahjoittaa IFRC:n verkkosivuilla täällä.
  • World Wildlife Fund (WWF) Greece: WWF on johtava ympäristönsuojelujärjestö, joka työskentelee metsien, luonnonvaraisten eläinten ja ilmaston suojelemiseksi. WWF Kreikka on käynnistänyt hätäapukampanjan tulipalojen aiheuttamien ekologisten vahinkojen korjaamiseksi ja ehkäisemiseksi. Voit lahjoittaa WWF Kreikan verkkosivuilla täällä.
  • The Hellenic Initiative (THI): THI on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tukee Kreikan taloudellista ja sosiaalista elpymistä. THI on perustanut erityisen rahaston tulipalojen uhrien auttamiseksi yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa. Voit lahjoittaa THI:n verkkosivuilla täällä.
  • Greek Animal Welfare Fund (GAWF): GAWF on eläinsuojelujärjestö, joka tarjoaa hätäapua ja hoitoa tulipalojen uhreiksi joutuneille eläimille. GAWF työskentelee yhdessä muiden eläinlääkäreiden ja vapaaehtoisten kanssa pelastaakseen ja kuntouttaakseen loukkaantuneita ja kodittomia eläimiä. Voit lahjoittaa GAWF:n verkkosivuilla täällä.

Toivomme, että tämä artikkeli antoi sinulle hyvän kuvan Kreikan tulipalojen tilanteesta ja siitä, miten voit auttaa niiden kärsimiä ihmisiä ja eläimiä. Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystäviesi kanssa ja seuraa meitä lisää uutisia varten. Kiitos lukemisesta! 🙏🏼🔥🇬🇷


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *